Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, son uydu ve radar verilerinden elde ettiği verilere göre İstanbul, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için uyarılarda bulundu.

Verilere göre, İstanbul il genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zaman zaman kuvvetli yağışla birlikte yağış anında kısa süreli fırtınaya sebep olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün Adana'da aşırı (100 mm üzeri), Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.
Yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen yağışın meydana getireceği olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.