Türkiye’den de sınırlı bir şekilde görülebilen Güneş tutulması Bursa’da da izlendi. İlki dünya üzerinde Norveç’ten izlendiği güneş tutulması Türkiye’de ilk İzmir’den izlenmeye başlandı. Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesiyle gerçekleşen Güneş tutulması, Bursa’da parçalı olarak kendini gösterdi.
Bursa’da parçalı olarak görülen ve 10.50’de başlayan Güneş tutulmasını, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde çok sayıda öğrenci heyecanla seyretti. BTM’de Güneş tutulması hakkında bilgi veren Astronom Dr. Bülent Yaşarsoy, “Bugün burada çok mükemmel bir tabiat olayı yaşanıyor. Bugünün aynı zamanda bir önemi de, gece ve gündüzün eşit olması. Buraya gelen çocuklar ve misafirler Güneş tutulmasını izledi” dedi.
En yakın tam tutulmanın 2060 yılında gerçekleşeceğini belirten Yaşarsoy, “Güneş tutulmasının deprem ile bir alakası olmadığı ve bugüne kadar olan depremlerin tamamen tesadüf olduğu ispatlanmıştır” ifadelerini kullandı.
Yenice İlköğretim Okulu’ndan gelen küçük Elanur ise, “Bugün burada ilk defa Güneş tutulmasını izleyeceğim. Çok heyecanlıyım. Güneş tutulması hakkında sadece Ay’ın Güneş’i kapattığını biliyorum” şeklinde konuştu.