Kayseri’de gece saatlerinde meydana gelen göçüğün yaşandığı Eski Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ”Bu kaza hepimizi üzüntüye boğdu. Can kaybının olmaması bizleri teselli etti” dedi.
Kayseri’de Kocasinan İlçesi’ne bağlı Eski Sanayi Bölgesi’nde dün gece saatlerinde meydana gelen olayda 2 katlı binanın çökmesi sonucu maddi hasar meydana gelmişti. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, olayın meydana geldiği Eski Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek bilgi aldı. Çelik, burada yaptığı açıklamada, olayda can kaybının olmamasının teselli edici olduğunu söyledi. 2015 yılının ilk gecesinde elim bir kaza yaşadıklarını söyleyen Çelik, olayın gece olmasının can kaybını önlediğini söyledi. Çelik, "Bu bölge 1950’li yıllarda yapıldı. Eski teknolojiye göre yapılmış binalar. Düz demirlerle ölçüleri eski deprem yönetmeliğini göre yapılmış binalar. Bu olay Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğunu vurgulamış oldu. İnşallah bu projeyi daha da öne alacağız. Biz Kocasinan Belediyesi olarak enkazın kaldırılması konusunda gerekeni yapacağız” dedi.
Göçüğün meydana geldiği 2 katlı binada hırdavat işi yapan Orhan Ünlüsavran da, "Veren Allah, alan Allah. Şimdi de aldı. Zararın toplam bilgisinde değiliz. Asıl mallar alttaydı şu anda bilemiyoruz” diye konuştu.
"GÜNDÜZ ÇÖKSEYDİ FACİA OLURDU"
Eski sanayi bölgesi esnafları ise, olayın gündüz meydana gelmediği için şükrettiklerini söyledi. Mustafa Yılmaz isimli bir esnaf, "Meydana gelen göçükten dolayı civarda ki esnaf vatandaşlar da büyük üzüntü yaşadı. Bir esnaf olayın gündüz meydana gelmesi halinde can kaybının olabileceğini vurgulayarak,”Göçük gündüz olsaydı, çok sıkıntılı durum olabilirdi. Belediye başkanımız da geldi. Binanın çok eski olduğunu söylediler. Ama biz ne zaman yapıldığını bilmiyoruz. Bunların yanlarında 10 kişi adam çalışıyor. 10 - 15 kişinin faciası olabilirdi" ifadelerini kullandı.