Ülkelerinde 5 yıldır devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli çocuklar, konaklama merkezinde Ramazan Bayramı’nı buruk kutladı.
Suriye’de 5 yıl önce başlayan iç savaş büyüyerek devam ederken, bu savaştan en çok çocuklar etkilendi. Ülkelerini aileleriyle birlikte terk edip Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli çocuklar, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı Sarıçam Konaklama Merkezi’nde kalıyor.
Yaklaşık 13 bin kişinin kaldığı merkezde Ramazan Bayramı’na ülkelerinden uzakta giren Suriyeli çocuklar bayramı buruk kutluyor. Çocuklar çadırların etrafına çekilen tel örgülere sarılarak gelen gidenlere bakmakla yetiniyor. İkram edilen bayram lokumlarını yiyen çocuklar her şeye rağmen gülümsüyor.
Türkiye’nin kendilerine kucak açıp şefkat gösterdiği için çok mutlu olduklarını, bir tas sıcak çorba içebildiklerini, yatacak bir yer bulabildiklerini ancak bayramı her şeye rağmen ülkelerinde geçirmek istediklerini söyleyen çocuklar, "Bir an önce savaş bitsin, ülkemize dönelim en güzel bayram ülkemizde kendi evimizdeki bayram" diye konuştular.