AK Parti Batman milletvekili aday adayı Avukat Yusuf Tanrıseven, Halepçe katliamının 27. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Batman milletvekili aday adayı Yusuf Tanrıseven mesajında, Halepçe soykırımının 27. yıl dönümünde, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Halepçe katliamı, yakın tarihte insanlığın karşılaştığı en büyük ve vahşi katliamlardan biridir” dedi. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve geçtiğimiz yüzyılda insanlığa ait tüm değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 27’ncı yıl dönümü olduğunu hatırlatan Tanrıseven, “16 Mart 1988 günü, Halepçe’nin kimyasal silahlarla saldırıya uğradığı ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği kara bir tarihtir. Bu saldırı sonucunda çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 6 bin 357 kişi katledilmiş, 14 bin 765 kişi ağır yaralanmıştır. Katliamda kullanılan kimyasal silahların etkisi günümüze kadar devam etmiş ve bugüne kadar 40 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 60 binden fazla kişi ise sakat kalmıştır” diye konuştu.
Aradan yıllar geçse de Halepçe’de işlenen soykırımın unutulması ve bu soykırımı gerçekleştirenlerin ve onları destekleyenlerin, ayrıca bu trajediye sessiz kalanların insanlık vicdanında af edilmesi mümkün olmadığını dile getiren AK Parti milletvekili aday adayı Tanrıseven, “Halepçe soykırımı insanlık tarihine düşen kara bir sayfadır. Halepçe’nin sağladığı dersler çok fazla ve bu acı derslerin bir daha yaşanmaması için hatırlamak ve unutmamak gerekiyor. Zulmün, ölümün ve öldürmenin ne bölgemizde, ne de insanlık coğrafyasında bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Zira o tarihte komşumuz Irak’ta yaşanan vahşet, bugün bir diğer komşumuz olan Suriye’de yaşanıyor. Geçmişte Irak’tan gelen Kürt kardeşlerine kapılarını açan Türkiye, bugün de mazlum Suriye halklarına misafirperverliğini göstermektedir. Allah adaletini mutlaka gösterecek ve nasıl Halepçe’de katliam yapanlar hak ettikleri cezayı buldularsa, Suriye’de mazlum insanların kanına girenler de eninde sonunda hak ettikleri sonla karşılaşacaktır. Geçmişte Halepçe katliamına göz yuman ve sessiz kalan ülkeler, bugün de yanı başımızdaki Suriye’de ve Filistin’de işlenen katliamları görmezden gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vurguladığı üzere "Dünya beşten büyüktür" ve bu katliamlara göz yumanlar halkın vicdanında hak ettikleri cezaya mahkum edilmişlerdir” ifadelerini kullandı.