Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde Örmepınar ile Altıntaş Mahalleleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlere havadan iki yangın uçağı ile müdahale edildi, orman ekiplerine bölgede yaşayan mahalle sakinleri de katıldı. Yaklaşık sekiz saatlik bir çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, ilk belirlemelere göre yaklaşık 50 hektar kızılçam ve karaçam ormanlarının yangından hasar gördüğünü söyledi. Çelik, "Ekiplerimiz yangının etrafını çevirdi, şu an kontrol altında, bir yandan söndürme bir yandan soğutma çalışmaları yapılıyor. Asıl hasar yarın Sabah ortaya çıkacaktır. Bölgenin çok sarp ve kayalık bir bölge olması nedeni ile ekiplerimiz söndürme çalışmaları sırasında zorluklarla karşılaştı" dedi.

Alevler güçlükle engellendi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde de alevler yükseldi. Candere Bölgesi Köstendere mevkisinde başlayan ve 300 hektarlık alanda etkili olduğu tahmin edilen yangın, kısmen kontrol altında. Alevlerin çok sayıda yere sıçraması ve arazinin engebeli olmasıyla yayılan yangının önüne, çevre ilçelerden gelen takviye ekipler sayesinde geçilebildi. Orman ekipleri, yangının yaklaşık 300 hektarlık alanda etkili olduğunu ancak yanan alanın net olarak ölçümler yapıldığında ortaya çıkacağını bildirdi. 

Kaynak: Milliyet