Ankara Ticaret Odası (ATO), ticaret ataşelerine Kral Midas’ın son akşam yemeğinde yediği yemeklerden esinlenilerek yapılan bir yemek verdi.
ATO’nun ikincisini düzenlediği ticaret ataşeleri yemeği Sheraton Ankara Hotel’de düzenlendi. Yemeğe ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ile çok sayıda ticari ateşe ve diplomat katıldı.
ATO’nun vermiş olduğu yemek, Polatlı’da bulunan Gordion’da yaşamış Frigya Kralı Midas’ın son akşam yemeğinde yemiş olduğu yemeklerden oluştu. Kral Midas’ın son akşam yemeğini yediği tabakların gömülü olduğu Tümülüs’te yapılan çalışmalarda tabaklardan elde edilen bulgular neticesinde hazırlanan yemek, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve ekibi tarafından hazırlandı. Menü, yöresel lezzetlerle hazırlanmış soğu mezeler, kaz etli çıtır Tümülüs böreği, bal ve üzüm suyu ile marine edilmiş fırında kuzu sırtı, nohutlu yumak tatlısından oluştu.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yaptığı konuşmada, son 12 yılda önemli reformlar yapıldığını belirterek, “Biz sayıları 150 bine varan üyemizle, dünyanın en doğusundan en batısına kadar dünyanın tamamına yakınıyla ticaret yapmaktayız. Ankara’nın dış ticaret hacmi 2014 yılı itibariyle 8,1 milyar dolar, ihracatı 19 milyar dolardı. Ticaretin olduğu yerde barış olur. Ülkelerin kalkınmasında, refah seviyesinin artmasında uluslararası ticaret önemli bir rol oynamaktadır. Sanayileşmeye ve dış ticarete öncelik veren ülkeler, teknolojilerini yenilemede verimlilikte ve rekabette diğer ülkelere nazaran daha yüksek büyüme oranları yakalamaktadır” dedi.
Yemek sonrası ATO’nun 2010 yılından bu yana sürdürdüğü, Ankara’da eğitim veren üniversitelerin Dış Ticaret Topluluklarına yönelik Dış Ticaret Eğitimi verilmesi projesi kapsamında 2014 yılında başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi.