Elazığ’da hasat zamanı dane kaybını en aza indirmek için açılan kursta biçerdöver operatörlüğü dersleri görenlere uygulamalı eğitimler veriliyor.
Elazığ’ın Sarıçubuk köyünde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü iş birliği ile biçerdöver operatörleri yetiştirme kursu verildi. Sarıçubuk köyünde kursiyerler uygulamalı verilen eğitime, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nizamettin Çetiner, Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, Sarıçubuk Köyü Muhtarı Önder Yıldırım ve kurs sorumlusu Kani Sönmez ile birlikte kursiyerler katıldı.
2015 yılının çiftçi eğitim yılı ilan edilmesiyle çok hızlı bir şekilde eğitim kurslarına başladıklarını ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nizamettin Çetiner, "Bu kapsamda 25 civarında kurs planladık. Bunların içerisinde kurslardan 5’i kadın çiftçilerimize yönelik. Bu eğitimlerimizi İş-Kur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarıyla beraber planlıyoruz. Şu ana kadar da 235 kadın çiftçimize eğitim verdik. İlçelerimizle birlikte bu rakam 600 civarında oldu" dedi.
Şu anda bölgede biçerdöver operatör ihtiyacının sadece Elazığ ile sınırlı olmadığını kaydeden Çetiner, "Çevre ilçelerimiz olan Malatya, Bingöl, Tunceli’de olan ihtiyacı gidermek için bir kurs düzenlemeye karar verdik. 15 kursiyerimizin 13’ü devam ediyor. 13 kursiyerimize operatörlük belgesi verip, buğday hasadında dane kaybını en düşük seviyeye çekmekle milli ekonomiye büyük katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.
Kursun gerçekleştiği Sarıçubuk Köyü Muhtarı Önder Yıldırım da, kurs uygulamasının yanında olduklarını ve kursiyerlere desteklerinin tam olacağını söyledi. Kursiyerlerden Cengiz Kaptan ise, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce açılan kurstan memnun olduklarını dile getirerek, kendilerine çok değerli bilgiler verildiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından tarım aletleri başında kursiyerlere verilen uygulamalı derslerin ardından eğitim sona erdi.