Saraybosna’nın Bihaç bölgesinde tarım, süt ve hayvancılıkla uğraşan iş adamlarından oluşan heyet, BESAŞ’ın Keles’teki süt tesislerinde incelemelerde bulundu.
Hayata geçirdiği projelerle Türkiye’nin diğer illeri başta olmak üzere Balkan ülkeleri tarafından da örnek alınan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal kalkınmanın sağlanması için Keles’te kurduğu Süt ve Süt Ürünleri Tesisi, Saraybosnalı iş adamları tarafından mercek altına alındı. Saraybosna’nın Bihaç bölgesinde tarım, süt ve hayvancılıkla uğraşan iş adamlarından oluşan heyet, Türkiye’nin 3’üncü büyük ekmek üretim tesisi BESAŞ tarafından dağ yöresinin kalkınması amacıyla gerçekleştirilen Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Fabrikayı gezerek, üretim hakkında bilgiler alan ziyaretçiler bir belediye şirketinin bu kadar anlamlı bir sosyal projeye imza atmasının dağ yöresindeki vatandaşlar için büyük bir kazanç olduğunu dile getirdi.
Bursalıların kaliteli, sağlıklı ve ekonomik süt ve süt ürünleri tüketimi konusunda BESAŞ sayesinde şanslı olduklarını dile getiren Bosnalı misafirler, “BESAŞ’ın üretim alanını gezerken hayran kaldık. Süt ve Süt Ürünlerinin ne kadar hijyenik bir ortamda ve kaliteli olarak üretildiğini gözlerimizle gördük. Bursa’da yaşayıp biz de BESAŞ ürünleri tüketmek isterdik” dedi.
Ziyaret hakkında bilgi veren BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Osmanlı döneminden günümüze kadar tarihte sürekli kardeş ülke olan Bosna’dan gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bektaş, “Tek vardiyada 30 ton süt işletme kapasitesine sahip olan tesislerde, hedef olarak 3 vardiyada 60-70 ton günlük süt işlenerek, Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık yöresindeki hayvancılığı kalkındırmak ve bölgeye iş imkânı sağlayarak bölgenin refahına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.