Bizimevler İhlas Anaokulu tarafından her yıl düzenlenen bilim şenliği, bu yıl da oldukça renkli ve eğlenceli geçti. Okul öncesi dönemde çocukların deneyerek öğrenmesinin ve dokunarak keşfetmesinin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen organizasyonda sayısal, görsel ve deneysel amaçlı pek çok aktivite gerçekleştirildi.
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç’un da katıldığı bilim şenliğine, minik öğrenciler ile birlikte anne ve babalar da büyük ilgi gösterdiler. Özel olarak hazırlanmış sınıflarda gerçekleştirilen birbirinden farklı tematik etkinlikler sırasında çocuklar eğlenirken öğrenme deneyimini yaşadılar. Sayısal ve görsel malzemelerle deneylerin yapılabildiği aktivitelere anne babalar da eşlik ettiler.
Eğlencenin ve oyun oynamanın özellikle anaokulu yaşındaki çocukların gelişiminde önemli bir yer edindiğini ifade eden Bizimevler Anaokulu Müdüresi Arzu Bilen, onların doğasında olan oyun oynama isteğini güzel bir etkinlikle birleştirdiklerini söyledi.
Çocuğun keşfedebilmesi için böyle aktivitelere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Bilen, okul öncesi eğitim veren her kurumun bu ihtiyacı karşılaması gerektiğini belirterek bu amaçla düzenli olarak böyle etkinliklere yer verdiklerini ifade etti.