Bursaspor’un golcü oyuncusu Sercan Yıldırım, son haftalarda yedek kulübesinde yer almasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Her futbolcu oynamak ister. Sonuçta yedek kulübesinde oturmak futbolcu adına kötü bir şeydir. İlk 11 oynadığım zaman performansım daha çok artıyor” dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında sahasında Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Bursaspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Akşam saatlerinde yapılan antrenman öncesi yeşil-beyazlıların golcü ismi Sercan Yıldırım, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Antalyaspor karşısında alınan mağlubiyeti değerlendiren Yıldırım, “Bizim adımıza çok kötü bir maçtı. Kazanmayı çok istiyorduk. Hedeflerimiz yukarıya tırmanmaktı. Bu rehavete kapılmayıp, önümüzdeki maçlara daha iyi konsantre olmaya çalışacağız. Bu hafta da iyi çalışıyoruz. Önümüzde seyircimizin önünde Kasımpaşa maçı var. O maçtan mutlak 3 puan almak istiyoruz. Hedefimiz bu yönde. Antalyaspor maçını biran önce unutup, taraftarlarımıza kendimizi affettirmemiz gerekiyor” dedi.
“HER FUTBOLCU OYNAMAK İSTER”
Son haftalarda yedek kulübesinde yer almasını değerlendiren Sercan, “Her futbolcu oynamak ister. Sonuçta yedekte oturmak futbolcu adına kötü bir şeydir. Hocanın verdiği karar sonuçta. Saygı duymak lazım. Tabi ilk 11 oynadığım zaman performansım daha çok artıyor. Her futbolcu oynamak ister. Sonuçta yedekte oturmak futbolcu adına kötü bir şeydir. ama formu bulduğum takdirde de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.
“BELİRSİZLİKLER PERFORMANSI DA ETKİLİYOR”
Bir basın mensubunun, ‘Kiralık olarak forma giyiyorsun. Bursaspor’da kalmak istiyor musun?’ sorusunu yanıtlayan Yıldırım, “Bunu her seferinde söylüyorum. Öyle bir girişim de var, bonservis konusunda. En kısa zamanda olursa motive açısından da benim için iyi olur. Daha iyi konsantre olurum. Bazen belirsizlikler futbolcuyu yorabiliyor. Performansını da etkiliyor ama ben takmamaya çalışıyorum, düşünmemeye çalışıyorum. Hem yönetimindekiler hem de başkanımız bu girişimde bulundular. O yüzden de beni o konuda rahatlatıyorlar. Hocamın da zaten isteği, arzusu beni motive ediyor. İnşallah bir an önce çözülür” şeklinde konuştu.
“HAKEMLERDEN BÜTÜN TAKIMLAR MUZDARİP”
Hakemlerin performanslarını da değerlendiren yıldız isim, “Bu konuda bütün takımlar muzdarip. Sadece biz değiliz... Yanlış kararlar verebiliyorlar. Bazen onları da düşünmek gerekiyor. Taraftarlardan etkilenebiliyorlar. İnşallah bu hataları en aza indirip, daha iyi kararlar alacaklarını umuyorum” diye konuştu.
“HÜSEYİN GÖÇEK’İN ODASINA DA GİTTİM”
Medipol Başakşehir karşılaşmasında gördüğü kırmızı kartı sosyal medyadan öğrendiğinin hatırlatılması üzerine Sercan, “Evet o konuda ilginç. Hatta Hüseyin Göçek’in odasına da gittim. Bir anlık sinirle refleksimi göstermiştim ama anlayışla karşılayabilirdi, karşılamadı. Tam tersi hem taraftar cezalıydı, hem de ben ceza aldım. O konuda da bir maç kaçırdığım için üzüntülüyüm açıkçası. Bu tarz olaylar olmamalı. Onlar da bizi anlamalı. Tepkimiz bazen aşırıya kaçabiliyor. Hem biz onlara hem onlar bize anlayış gösterseler daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
“KAMPA BÜYÜK İHTİMALLE ÇAĞRILMAYACAĞIM”
"EURO 2016 öncesi performansını nasıl görüyorsun? Fatih Terim ile bir iletişimin oldu mu?" sorusuna ise Sercan, şu yanıtı verdi:
“Yok şu anda olmadı. Bir kamp var haftaya. Ona büyük ihtimalle çağrılmayacağım sanırım. Öyle düşünüyorum. Pasaport istenmedi, öyle durumlar da oluyor. Hedefimiz her zaman orası. İnşallah bu kampı kaçırsak da sezon sonuna performansım artarsa, tabi bu son 3 maçta yedek kalmamın da etkisi vardır gidemememin. Dediğim gibi hedef orası.”