Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Fenerbahçe karşısında galibiyeti hak ettiklerini ve çok önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş'ın kendi sahasında Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ettiği maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Metin Albayrak, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bayramın son gününde buraya gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir oyun ile önemli bir 3 puan aldık. Bugün sahada çok iyi bir Beşiktaş vardı. Önemli ve güzel bir galibiyet aldık, bunu da sonuna kadar hak ettik" dedi.

Hakemin yönetimiyle ilgili bir soruya da Albayrak, "Rahmetli Vedat Okyar'ın bir lafı vardır, 'Beşiktaş mazeret uydurmaz, hakemi de, herkesi de yener.' Bugün gerçekten çok güzel bir galibiyet aldık. Mahmut Bey dışarı çıkıp da o golü görmedi herhalde. Galibiyeti hak eden taraf bizdik. Futbolcularımızı da yürekten tebrik ediyorum. Çok güzel futbol oynadık" yanıtını verdi.

Sezon sonunda lider olup, şampiyonluğu kazanmak istediklerini söyleyen Metin Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün aldığımız galibiyet Beşiktaş camiasında pozitif bir hava estirdi. Lider olduk. Maç maç bakıyoruz, sezon sonunda lider olup şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Yeni stadımıza kadar burada bizi yalnız bırakmasınlar. Şampiyonluk meşalesini de orada yakıp, kupayı orada kaldıracağız."

Takımlarını destekleyen taraftarlara da teşekkür eden Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Buraya gelen de, gelmeyen taraftarımıza da helal olsun. Taraftarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmaz. Hepsine teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha fazla gelecekler. Onlar bizim her şeyimiz. Onlar olunca Beşiktaş apayrı oynuyor. 30 bin de olsa, 10 bin de olsa onlar burayı 80 bin havasına sokuyor. Hepsinin yüreğine sağlık" diye konuştu.

Van Persie'nin attığı gol öncesi çizgi üzerinde yaşanan tartışmalı pozisyonla ilgili ise Metin Albayrak, "Bize göre geçmişti. Sonra bir daha seyretme imkanı olmadı. Bizim olduğumuz yerden topun çizgiyi geçtiğini gördük. Ancak eve gidip, tekrarı izleyince göreceğiz" yorumunu yaptı.