Manisa'da oturan Muammer Keser (39), azmi ile birçok engelli vatandaşa örnek oluyor.



9 aylıkken yaşadığı ateşli hastalık sonucu belinden aşağısı tutmayarak yürüyemeyen Muammer Keser, bu engeline rağmen hayata küsmedi. Tekerlekli sandalye yerine iki elini ayakları gibi kullanıp sokaklarda dolaşan Keser, kendi parasını da kazandı. 18 yıl boyunca ayakkabı boyacılığı yaparak hayatını kazandığını anlatan Keser, "Çalışırken emekli olabilmek için prim ödedim. Şimdi de malulen emekli oldum. 600 lira aylık alıyorum. Mücadele ettim. İçime kapanmadım" dedi.

ENGELLİ OLDUĞU İÇİN OKULA ALMADILAR

Bedensel engeline aldırmadan okula gitmek istediğini ancak engelli olduğu için okula alınmadığını anlatan Keser, "Beni okula beni almadılar. Okuma, yazma da bilmiyorum. Okula gitmek hep içimde kaldı" diye konuştu.

Kendisi gibi engelli olan kişilere evlerinden çıkmaları ve çalışmaları için çağrı yapan Muammer Keser, "Engelliler evde oturmasınlar. Dışarıya çıkıp gezmekten korkuyorlar. Ben, ellerimi ayakkabımın içine koyup dolaşabiliyorum. Ellerimi ayaklarım gibi kullanıyorum. Diğer engelliler de 'Şu bana baktı, bana acıdı’ diyerek hayata küsmesinler, çalışsınlar." dedi.

Nermin UÇTU/MANİSA-(DHA)