AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde 2 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı.
Gülşen, yazılı yaptığı açıklamada, özellikle işsizliğin arttığı kış aylarından sonra 2 bin kişinin istihdamının Kastamonu açısından çok önemli olduğunu belirterek, çalışmak isteyen vatandaşların İŞKUR Kastamonu İl Müdürlüğünden detaylı bilgi alabileceklerini kaydetti.
Gülşen, açıklamasında şunları kaydetti: “Ormancılık faaliyetlerinin son derece önemli olduğu Kastamonu’da, ağaçlandırma, fidan üretimi ve erozyon engelleme çalışmaları da büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmaların Kastamonu genelinde yapılabilmesi için Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce, Orman Genel Müdürlüğü ile 6 ay süreyle Toplum Yararına Program düzenlenmiştir. Bu kapsamda Kastamonu Orman İşletme Müdürlüklerinde, ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon, fidan üretimi ve Genç Meşcere Bakımı alanlarında yapılacak programlarda 2 bin kişinin istihdam edilmesi planlanmaktadır. Programlar Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ile Kastamonu İş Kurumu İl Müdürlüğünün belirleyeceği tarihlerde başlatılacaktır. İstihdam edilecek kişilerde Kastamonu’da ikamet etme şartı aranacaktır. Katılmak isteyen vatandaşların 13 Mart 2015 tarihinden itibaren İŞKUR İl Müdürlüğüne, ilçelerde bulunan hizmet noktalarına başvurmaları ya da internet üzerinden www.iskur.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. İlimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun”