Bartın’da ticaretin canlanması ve işsizliğin önüne geçilebilmesi amacıyla yeni iş yeri açacak girişimcilerin uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamaları ardından kendi iş yerlerini kurmaları ve yeni işyeri açacak girişimcilerin kuracakları işlerde hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak olan KOSGEB destekli girişimcilik eğitimi Bartın TSO meclis toplantı salonunda yoğun katılım ile gerçekleşti.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda başlayan ve ücretsiz olan kursun açılış törenine Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim, KOSGEB Kobi Uzmanı Müdür Vekili Arif Gök ve Bartın TSO Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soyal ile kurs görecek girişimci adayları katıldı. İki grup halinde sürecek olan eğitimden toplamda yaklaşık olarak 50 girişimci faydalanabilecek. İkişer hafta sürecek olan ve 70 saatten oluşan eğitimlerde kendi işini kurmak isteyenlere bu konuda destek verilecek olup eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarına kuracakları işletmeleri adına hazırlayacakları projelerin Bartın KOSGEB il müdürlüğü tarafından onaylanması ile KOSGEB girişimcilik desteğinden faydalanabileceklerdir.
“YENİ İSTİHDAMLAR YARATMAK İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ”
Bartın’da sağlıklı bir ekonomik yapı içerisinde yeni iş alanları açacak, inovatif ürün ve hizmetlerle ekonomiyi canlandıracak, finansal yapısı güçlü, kurumsallaşmış KOBİ’lere ihtiyaç duyulduğunu belirten Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, “Sosyal ve ekonomik anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, Bartın ekonomisini canlandıracağı gibi istihdama katkı sağlayacaktır. Bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, İş-kur Müdürlüğü ve KOSGEB Bartın Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Odamızda gerçekleştirilen ‘uygulamalı girişimcilik eğitimine başlamış bulunmaktayız. Bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır. Girişimcilik Türkiye’mizin 2023 hedeflerine ulaşmasında ana anahtar rol üstlenmektedir. Bizde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimciliğe destek vermek amacıyla Bartın’da girişimciliği çoğaltmak, yeni iş yerleri açmak, yeni istihdamlar yaratmak amaçlı elimizi taşın altına koyarak İş-Kur, KOSGEB’i de yanımıza alarak birlikte omuz omuza bu çalışmayı gerçekleştirdik. Buradan beklentimiz, yeni girişimler, yeni buluşlar, yeni icraatlar ve farklı işler konusunda yapacağınız her türlü yatırımlar Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaktır. Yüzlerce, binlerce insana iş sağlayacaksınız. Hepiniz için yeni iş dünyasında başarılar diliyorum. Zorlu bir yol ama bu bugün burada ilk adımı atmış bulunuyorsunuz. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.
"SİZDEN BÜYÜK İŞLER BEKLİYORUZ”
Kursun açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim konuşmasında kursa katılan girişimcilerden iyi işler beklediğini ifade ederek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verildiğini söyledi. Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim konuşmasında, “Bu senenin ilk kursumuz. İnşallah önümüzdeki süreçte TSO ve KOSGEB’in desteğiyle sizden büyük işler bekliyoruz. İyi yatırımlar ve iyi girişimciler olmanızı istiyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel işler yaparsınız” dedi.
KOSGEB Kobi Uzmanı Müdür Vekili Arif Gök ise yaptığı konuşmada kursa katılan girişimcilere başarılar dileyerek, “İş-Kur ve Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlemiş olduğu 2015 yılının ilk iş Girişimcilik kursuna hoş geldiniz. Bölgemizde girişimcilik adına iyi bir potansiyel olduğunun farkındayız. KOSGEB il müdürlüğü olarak amacımız eğitimlerin verilmesi, eğitimlerin yaygınlaştırılması ve iş kurma potansiyeli olan kişiler ile özellikle iş kuracak kişilerin konudan haberdar edilerek farkındalığın artırılmasıdır. Bu kurslardan sonra hepinizin iyi bir girişimci olacağınıza inancımız tam. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.