SAMSUN (AA) - Samsun Valiliği ve Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanlığının Samsun ili 2019 yılı hedefleri doğrultusunda belirlediği Tarım Turizm ve Ticaret başlıklarından Tarımsal Kalkınma toplantısının doğu bölge toplantısı Çarşamba ilçesinde yapıldı.

Çarşamba Ticaret Borsası Konferans salonunda yapılan toplantıda Samsun’un doğu bölgesinin tarımı masaya yatırıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun’un Çarşamba ve Bafra ovası gibi iki büyük ovaya sahip olmasının büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Yapılacak yatırımlarla Çarşamba ovasında yakın vadede 1 milyar dolarlık ihracat gelirlerine ulaşılabileceğini ifade eden Caner Yıldız, jeotermal enerji kaynaklarının önemini dile getirdi.

Tarımsal kalkınma alanında yapılan toplantıların 3. toplantısını Çarşamba’da yaptıklarını ifade eden Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 110 bin hektarlık Bafra ve 90 bin hektarlık Çarşamba  ovasının Samsun için büyük bir şans olduğunu ifade ederek yaptıkları toplantının iktisadi bir kalkınma planı oluşturmak amacı taşıdığını vurguladı.

Yılmaz, “Ne yapılabilirse Çarşamba’da tarım daha da çok kazanır bunları sizlerden dinlemek istiyoruz. Fındık dönemsel olarak karlı bir yatırım olabilir ama biz hazırlayacağımız projelerle kalıcı çözümler ve refah dönemleri hazırlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Seçimlerin yeni bittiğini ama hala insanların dilinde seçim konuşmaları olduğunu söyleyen Vali İbrahim Şahin, Samsun olarak bu konuşmaları bir kenara bırakıp Samsun’un gerçeklerini tartışmaya başlamak gerektiğini ifade etti.

Şahin, "Ne yaparsak biz üretimi daha kaliteli hale getiririz, bunu tartışmamız gerekiyor. Biz sizden şunu bekliyoruz. Ütopik olmayan, birkaç sene içinde hızlıca mesafe alınabilecek, valilik, büyükşehir ve kaymakamlıklar tarafından sağlanan desteklerle yapılacak yatırımlara, mesafe alacağımız yatırımlara bakacağız" dedi.

Toplantıya, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinin kaymakamları ve ziraat odası başkanları ile üretici birlikleri katıldı.