Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi’nin bayram namazının bugün kılınacağını açıkladığı Azerbaycan’da, vatandaşlar bayram namazı için camilere akın etti.
Azerbaycan’ın dini konularda yetkili kurumu Kafkas Müslümanları İdaresi’nden (KMİ) yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı namazının bugün TSİ 7.00 ve 8.00’da kılınacağı bildirilmişti. Başkent Bakü’de bulunan İlahiyat Camii’nde kılınan bayram namazında vatandaşlar camileri ve avlularını tamamen doldurdu. Yer bulamayan vatandaşlar için bayram namazı ikinci kez kılındı. Bayram namazı kılan vatandaşlardan Sinan Balayev, "Allah tüm İslam aleminin bayramını mübarek etsin. İnşallah bugünün hürmeti için, bu güzel günlerin, duaların hürmeti için Cenabı Allah, İslam dünyasında akan kanları durdurur. Türkiye bizim kardeşimiz. Türksüz Azerbaycan, Azerbaycansız Türk olmaz. Bütün Türk halkının da bayramını tebrik ediyorum" diye konuştu. Erhan Yavuz ise, "Bakü’den tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum. İnşallah nice bayramlara çıkalım. Bakü’den Türkiye’ye selamlar olsun" dedi. Samir Guliyev isimli vatandaş da, "Herkesin bayramını tebrik ediyorum. Nice böyle bayramlara. Herkese barış ve bereket diliyorum" ifadelerini kullandı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade Azerbaycanlıların ve tüm Müslüman aleminin bayramını yayınladıkları bir mesajla kutladı. Azerbaycan’da 21 Temmuz’a kadar resmi tatil ilan edildi.