Atakum Belediye Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyesi Tüfek ile ‘Atatürkçülük’ tartışmasında Başkan İshak Taşçı, “Belediyenin önüne döneminizde yaptırdığınız heykeli görünce utandım. Gidin şimdi bakın Atatürk sevgisi nasıl olurmuş” diyerek heykeli değiştirdiklerini belirtti.
Atakum Belediye Meclisi 2015 Yılı Nisan Ayı 7. Birleşimi 1. Oturumu Atakum Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında ilk olarak 2014 Denetim Komisyonu raporu oylamaya sunuldu. Rapor oy çokluğu ile kabul edildi.
TÜFEK’TEN ‘GENÇLİK’ SORUSU
Komisyon raporunun okunması sırasında Atakum Belediyesi tarafından özel bir vakfın kullanımına verilen kız öğrenci yurduyla ilgili söz alan CHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, “Ensar Vakfı’nın yetiştirdiği öğrenciler genç de Atatürk Öğrenci Yurdu’nun yetiştirdiği gençler genç değil mi?” diye sordu.
“HİÇ Mİ UTANMADINIZ?”
CHP’li Meclis Üyesinin sorusu üzerine söz alan Başkan Taşçı, “Belediyemizin girişine, sizin de başkan danışmanlığı yaptığınız dönemde bir Atatürk heykeli yapıldı. Ben o heykeli gördüm utandım. Ulu Önder Atatürk’e o heykeli mi yakıştırdınız? Lafa geldiğinde Atatürkçü geçinirsiniz ama gerçek Atatürkçü kimmiş, gidin yeni heykele bakın da görün. Ulu Önderimize yakışır bir heykeli oraya yaptırdık. Eski heykele bakarken hiç mi utanmadınız?” dedi.
ENCÜMEN VE KOMİSYONLAR BELİRLENDİ
Meclis toplantısında ayrıca encümen üyeleri ile ihtisas komisyonlarının üyeleri için oylama yapıldı. Oylama sonucu encümen üyeliğine AK Parti Atakum Belediye Meclis Üyeleri Haluk Köksoy, Süleyman Sezen, CHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek ve MHP Atakum Belediye Meclis Üyesi Murat Keskin seçildi. İmar, Plan-Bütçe, Hukuk, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği ve Kırsal Alanları Kalkındırma Komisyonlarının üyeleri de belirlendi.