Hakkari Belediyesi Eş Başkanları, ’10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle şehirde görev yapın basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltıya HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları Derya Çiftçi, Behçet Kanat, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Eş Başkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari İl Eş Başkanları Rahmi Temel, Nesibe Gümüşlü ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.
Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Hakkari’de zor şartlarda görev yapan gazeteciler başta olmak üzere, çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladıklarını söyledi. Gazetecilerin zaman kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde haber yapmak ve kamu hizmeti vermek için çaba gösterdiğini belirten Hatipoğlu, “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Fakat genel tabloya baktığımızda hem tüm halklara, hem de basına yönelik maalesef istenmeyen saldırılar var. İşte bu gözaltılarla, tutuklamalarla, saldırılarla gerçekleşiyor. Bizler bunları tasvip etmiyoruz. Çünkü amaç eğer birbirimizi geliştirmek, birbirimize saygı göstermek ise bu yaşamın her alanında gerçekleşmelidir. Başta basın olmak üzere tüm halklar için bu olsun diyoruz. Tabloya baktığımızda dünya bir kaos içerisinde. Her yerde bir saldırı var, her yerde birbirlerini yok etme çabasıyla bir yerlere tutunma içerisindeler. Bizler istiyoruz ki tüm dünyada dostluk, kardeşlik, barış yaşansın. Bunları da bizlere ve tüm dünyaya yansıtacak olan basın emekçileridir. Bu vesileyle bugün bir araya geldik. Tüm basın camiasının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" şeklinde konuştu.
Hakkari’de görev yapan gazeteciler adına konuşan gazeteci Feyzullah Taş ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kendilerini unutmayan Belediye Eş Başkanlarına, HDP Milletvekili Zozani’ye, DBP ve HDP il yöneticilerine teşekkür etti.
Yapılan kahvaltı ve konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi. HDP Milletvekili Adil Zozani, bir gazetecinin elindeki fotoğraf makinesini alarak, ’Bugün sizin gününüz. Bu kez de ben sizi çekeyim’ dedi ve gazetecilerin fotoğrafını çekti.