CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da kurulan taş ocaklarının başta insan sağlığı olmak üzere, hayvancılığı, tarım arazilerini ve su kaynaklarını olumsuz etkilediğini belirterek, “Dağları, ovası cennet olan Malatya, taş ocakları cenneti haline getirildi” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, taş ocaklarının zararları konusunda bir konuşma yaptı. Ağbaba, Çerkezyazısı’nda kurulan taş ocağının kapasite artırma talebini de eleştirdi. Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada 2004 yılında yürürlüğe giren Maden Yasası'nın ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da gelişigüzel taş ocağı ruhsatları verilmeye başlandığını kaydederek, “Dağları, ovası cennet olan Malatya, taş ocağı cenneti oldu. Artık herkes yaşayarak görüyor ki taş ocakları, başta insan sağlığı olmak üzere, hayvancılığı, tarım arazilerini ve su kaynaklarını yok ediyor. Doğanşehir Kelhalil, Dedeyazı, Akçadağ, Karapınar ve Cevizpınar, Yeşilyurt Kozluk köyü, Örnek köy, Arguvan'ın bazı köyleri, Arapgir'in Alıçlı köyünde hayatı olumsuz etkiliyor” dedi.

Ağbaba, “Görgü, Haçova, Kuyulu, Kuşdoğan, Fatih ve Duruldu mahallelerini, yani Çerkezyazısı'nı da olumsuz etkileyen bir taş ocağı var. Bölgede yaşayanlar taş ocağının kapatılması için defalarca girişimde bulundu. Bakanlığa başvurdular, ben de defalarca Mecliste gündeme getirdim, ancak sonuç değişmedi. Şimdi de öğrendik ki bırakın taş ocağının kapatılmasını, firmalar kapasite artırmak için Bakanlığa başvuruyor, Bakanlık da bu duruma olumlu yaklaşıyor. Ben buradan bir çağrı yapıyorum, Taş ocakları doğanın düşmanı, tarımın düşmanı, insanlığın düşmanı, bunlara ruhsat verenlerin bir kez daha bu ruhsatları gözden geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.