Hava sıcaklığının 45 dereceyi geçtiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde sıcaktan bunalan çocuklar parklarda bahçe hortumu ile birbirlerini ıslatarak serinlemeye çalışıyor.
İlçede yüzme havuzlarının olmaması ve Dicle Nehri’nde yüzmenin de tehlikeli olması nedeni ile bunaltıcı sıcaktan sıkılan çocuklar süs havuzları ve parklarda ağaçları sulamak için kullanılan bahçe hortumu ile serinleme çalışıyor. Gündüz hava sıcaklığının 50 dereceye kadar yükseldiği kent merkezinde Nuh Nebi Camisi karşısında bulunan bir parkta oynayan çocuklar hortumla birbirlerini ıslatarak serinliyor. Cizre’de yaz aylarının sıcak olduğunu belirten 12 yaşındaki Caner Çağırcı, "Gündüz havalar çok ısınıyor. Hava sıcak olduğu için bende arkadaşlarımla birlikte parkta bulunan bahçe hortumu ile kendimi ıslatarak serinlemeye çalışıyorum. Bahçe hortumu ile hem serinliyoruz hem de oyun oynayarak zamanımızı geçiriyoruz" dedi.
Yüzme havuzunun olmamasından dolayı böyle bir yöntemle serinlemeye çalıştıklarını belirten çocuklar, yetkililerden ilçeye havuz yapılmasını istedi.