Menderes Gençlik Spor Kulübü’nün Nazilli Belediyesi’nin katkılarıyla küçük yaş gruplarına yönelik olarak düzenlenen Minik Sincaplar Sokak Basketbolu Turnuvası 19 takımın katılımıyla gerçekleşti.
Menderes Gençlik Spor Kulübü’nde basketbol antrenörleri; Bayram Öztürk, Mücahit Doğan, Gökhan Köroğlu, Türkan Koşar, Banu Koşar ve Gülşah Türkar yönetiminde basketbol eğitimi alan 9-10 yaşlarındaki genç sporcular 23 Nisan Parkında düzenlenen Minik Sincaplar Turnuvasında karşı karşıya geldi. Erkek çocukların yanı sıra kızların da katıldığı turnuvada takımlar 4 kişilik sporculardan oluştu. Toplam 76 minik sporcunun ter döktüğü basketbol turnuvası Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın potaya ilk basketi atmasıyla start aldı.Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın çeşitli malzeme yardımlarında bulunarak destek olduğu turnuvada 12 erkek 7 kız basket takımı kendi aralarında mücadele etti.
Gençlerin küçük yaştan itibaren sporla buluşmaları gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık,“Gençlerimizin özellikle vücut gelişimleri için oldukça önemli olan spor çocuklarımızın gelişimleri için oldukça önemlidir. Unutmayalım ki sağlıklı toplum sağlıklı bireylerden oluşur. Nazilli Belediyesi olarak Nazillide her zaman sporu destekleyen şeyler yapıyoruz. Belediye olarak çocuklarımız için futbol, basketbol, yüzme gibi birçok branşta kurslar açarak onların gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Bunların dışında Nazillide bulunan amatör spor kulüplerine de büyük ölçüde destek veriyoruz.
Burada minik sporcuların tatlı rekabetleri bizi oldukça mutlu etti. Birçok başarılı sporcunun yetiştiği Nazilimizden daha yine birçok başarılı sporcunun çıkacağına yürekten inanıyorum. Turnuvada mücadele eden çocuklarımızı kutluyor, ocuklarımızın yetişmesinde önemli bir paya sahip olan ailelerini ve antrenörlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum”dedi.
Turnuva açılışının ardından basketbol antrenörlerinden Bayram Öztürk Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a Menderes Spor Kulübü adına turnuvanın düzenlenmesine katkılarından dolayı plaket takdim etti.