Bodrum Belediyesi, karikatürün ‘Oscar’ı olarak kabul edilen ve bu yıl 32’ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması için Bodrum’da toplanan Seçici Kurul Üyelerine bir yemek verdi.
Trafo Bodrum’da düzenlenen yemeğe Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri Mehmet Özalın ve Güneri Günaydın ile Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Yunan karikatürist Michael Kountouris başkanlığında Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Tan Oral, Bayram Hajizadeh (Azerbaycan), Piyale Madra, Godfrey Mwampembwa (Tanzanya), Yuko Shimizu (Japonya) ile Jen Sorensen’den (ABD) oluşan jüri üyeleri, vakıf yöneticileri ve basın mensupları katıldı.
Gecede bir konuşma yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, 5. kez Bodrum’da toplandıklarını belirterek “Her sene Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’un büyük bir ilgisiyle karşılaşıyoruz. Sanata verdiği desteklerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.
66 ülkeden 787 sanatçının 2 bin 289 karikatürle katıldığı yarışmada, kurul üyelerinin yaptığı elemeler sonunda 46 ülkeden 205 sanatçının 237 karikatürü finale kaldı. Seçici Kurul, finale kalan 237 eser içinden dereceye girecek eserleri büyük bir titizlikle seçmeye çalışıyor.