Arzu KAYA/ İSTANBUL, () 4 yıllık eşine boşanma davası açan koca, karısının kendisine mailler atmasından rahatsız olup mahkemeye başvurdu. Mahkeme 'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu' uyarınca aile içi şiddeti önleme amacıyla kadının, eski kocasını 6 ay boyunca rahatsız etmemesine karar verdi.

KORUMA TEDBİRİ TALEP EDİLDİ
A.Y.Y. adına Anadolu Aile Mahkemesi'ne başvuran avukat Cansın Yönet, 4 yıl önce akademisyen A.Y.Y. (28) ile ODTÜ mezunu H.Y. (28)'nin evlendiğini ve geçtiğimiz Haziran ayında anlaşamadıkları için A.Y.Y.'nin karısından boşanmak için dava açtığını belirtti.
Kocasının boşanma davası açtığını öğrenen H.Y'nin A.Y.Y.'ye aşağılayıcı, küçük düşürücü ve hakaret boyutuna varan mailler attığı belirtilen dilekçede, 6284 Sayılı 'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi" kanunu ve "Şiddet mağduruna yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması" maddesi gereğince 'önleyici koruma tedbiri' talep edildi. A.Y.Y.'nin tek taraflı ısrarlı takip mağduru olduğu kaydedilen dilekçede iletişim araçlarıyla eşinden mailler alan adamın rahatsız edilmemesi yönünde karar verilmesi istendi. Süreç devam ederken çift boşandı.

6 AY BOYUNCA RAHATSIZ EDEMEYECEK
Anadolu Aile Mahkemesi şiddeti önleme amacıyla verdiği kararında H.Y.'nin, eski kocası A.Y.Y.'ye 'Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi kanunu' uyarınca 6 ay boyunca şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarla bulunmamasına hükmetti. Mahkeme ayrıca eşini rahatsız eden kadının yine aynı süre boyunca iletişim araçlarıyla A.Y.Y.'yi rahatsız etmemesine karar verdi.

KARARA UYMAZSA HAPİS YATACAK
Verilen kararı İstanbul Valiliği ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne de gönderen mahkeme tedbire karşı davranılması halinde kadının 3 günden 10 güne 'zorlama hapsi'ne tabi tutulacağını hatırlattı.