Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Dr. Demet Çardak, partisinin 21 Mart 2015 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleşecek 11. Olağan Büyük Kurultayı’na, vatanın bütünlüğünden yana olan tüm hemşehrilerinin katılmasını istedi.
7 Haziran seçimleri sonrası getirilmesi planlanan başkanlık sistemine binaen, Adanalıların bölünmeye karşı sert ve dik bir duruşu olduğunu ifade eden Dr. Çardak, "Büyük kurultay birlikten, beraberlikten ve bütünlükten yana olanların, seslerini en gür şekilde duyurabileceği bir fırsattır. Çağrımız sadece Adana’ya değil, bütün Türkiye’yedir; tasada ve kıvançta birlikte olmak, ayrışmaya ve bölünmeye karşı çıkmak, bin yıllık kardeşliğimizi perçinlemek için kucaklaşmaya davettir" dedi.
Çardak, şöyle devam etti:
"AKP’nin, kanlı ellerini sıkmaktan çekinmedikleri bölücülerle Ankara, Kandil, İmralı hattında pişirdikleri ihanet süreçleri milletimizin sabrını taşırmıştır. AKP Hükümeti çözüm üretmek yerine sorunun bir parçası haline gelmiştir. Ülkemizin bir bölgesinde AKP’nin teşvikiyle gövde gösterilerine dönüştürülen bölücü mitinglerde, bebek katili terörist başının mesajları okunurken, Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in Ankara’da milletimiz için bir umut ışığı yakmasından doğal bir tavır yoktur. Cumartesi günü, Milliyetçi, Ülkücü Hareket’in kutlu iktidar yürüyüşünün işareti verilecektir. Amacımız milletimizin tamamını kucaklayan yetişmiş kadrolarımızla demokrasinin olmazsa olmazı olan seçim sandığından başarıyla çıkarak iktidar olmaktır. Milliyetçi, Ülkücü Hareket’in hedefi, 7 Haziran’daki seçim sandıklarını milli mücadelenin ruhuyla ve misyonuyla doldurmak ve ihanetten hırsızlığa bütün aksaklıkları durdurabilecek milli bir hükümet kurmaktır. Yol haritamız üç hilali tüm yurtta dalgalandırmaktır bunun yolu kardeşliğimizi sağlamlaştırmaktan geçer. Türkiyemizin öz evlatlarının yegane siyasi partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidar yapmak mecburiyetimiz var. Çukurovamız’ın yetiştirdiği, asrımızın en dürüst lideri Devlet Bahçeli’yi Başbakan yapmak mecburiyetimiz var. Çukurova’dan sesleniyorum artık Türkiye olarak kazanma vaktimiz gelmiştir."