Özel Sanko Okulları koordinatörlüğünde yürütülen Comenius Projesinin altıncı toplantısı Slovakya’da düzenlendi.
Özel Sanko Koleji öğrencileri, Slovakya’nın Zilina kentinde gerçekleştirilen “Ülke Vatandaşlığından AB Vatandaşlığına” konulu VI. Comenius Toplantısı’na katıldı. Türkiye, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Slovakya, Bulgaristan ve Polonya’dan öğrencilerin bir araya geldiği Comenius Projesi toplantısında öğrenciler, ülkelerini, şehirlerini ve okullarını tanıttı. Özel Sanko Koleji’nden Melike Özyurt, Zehra Arslan, Gökhan Hüsünbeyi eşliğinde İlhan Küdün, Nisa Dayıoğlu, Birkan Hallaç ve Ecem Koçak’tan oluşan Comenius ekibi “Demokrasi” konusunda sunum yaptı.
Sunum sonrası proje toplantılarında öğrenciler, ülkelerindeki demokrasi anlayışını proje ortağı diğer ülkelerin öğrencileri ile tartışarak benzerlikleri ve farklılıklarını içeren raporlar yazdılar. Ayrıca, proje ortağı diğer ülkeler ile ev sahibi ülke Slovakya ve kültürüne yönelik izlenimlerini raporladılar.
Bratislava’da Slovakya Parlamentosu’nu ziyaret eden öğrenciler, parlamentoda çalışmaları izleyerek, EURO Game adı altında yapılan çalışmada yasa tasarısı hazırladılar ve demokratik bir ülkede meclis çalışmalarının nasıl yürütüldüğünü öğrendiler. Özel Sanko Koleji öğrencileri, Türk kültüründen ezgiler sundukları enstrümantal performansları ile büyük beğeni topladı.
Kadın Hakları konusunda çalışmalar yapılacak olan Comenius Proje’nin son toplantısı 31 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında Özel Sanko Okulları’nda gerçekleşecek.