Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Prof. Dr. Necla Özdemir Vakfınca (NÖVAK) her 2 haftada bir yapılan"‘Kur’an Sohbetleri" etkinliğinin 20’incisi gerçekleşti.
Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenen sohbette Prof. Dr. Gazi Özdemir konuşmacı olurken, toplantının ilk yarısında "Kra’an’a Göre Dua-Tövbe ve Beddua" konuları anlatıldı. Dr. Özdemir, duanın Allah ile irtibat kanalını açtığını, dua etmenin hiçbir kişi veya eşyayı aracı koymadan doğrudan Allah’a yapılması yanında, düşünülen dilde, dua edilen konuya ilişkin çabayı esirgemeden, riyaya kaçmadan, gösterişsiz ve aşırıya kaçmadan içtenlikle ve hayırlısı istenerek yapılmasının önemine değindi.
Dr. Özdemir ayrıca, her duanın değil, özellikle iman etmiş ve salih ameller gerçekleştirme çabasında olan, nimet verildiğinde olduğu gibi nimet kısıtlılığında da Allah ile sohbet olan duasını esirgemeyenin duasının kabul edileceğinden bahsetti. Dua konusundan sonra tövbe etmenin de çok önemli ve geçmiş hatalar ile bir nevi hesaplaşma, kabulünün de aynı hatanın tekrarlanmamasına bağlı olduğu açıklanırken, toplantının ikinci kısmında Abese Suresi ayet ayet yorumlandı.