Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, İzmir’in yeni çekim merkezi oldu. Dev hayvan maketleri ve sergi alanları ile aileler tarafından çok beğenilen müzeyi 14 günde 17 bin 816 kişi gezdi.

Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü projesiyle, ’bilimle iç içe yetişen nesiller’ için Türkiye’de eşi olmayan bir yatırıma imza attı. Uluslararası Çocuk Müzeleri Birliği kriterlerine uygun olarak tasarlanan proje, Mavişehir Caher Dudayev Bulvarı üzerinde 14 gün önce hizmete açıldı. Dev hayvan replikaları ve dinozor maketleri hem çocuklar, hem aileler, hem de okul yönetimleri tarafından oldukça ilgi gördü. Açılış gününden bu yana müzeyi, 17 bin 816 vatandaş ziyaret etti. Bireysel ziyaretler ve okul ziyaretlerinin her geçen gün arttığı, ziyaretçi sayısının ay sonuna kadar 40 bini aşacağı belirtildi.

"Soran, sorgulayan, aydınlık nesiller yetiştireceğiz"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, atılan her adımda çocuklar ve gençlerin düşünüldüğünü ifade ederek,

“’Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir’ diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıktık ve örnek bir eğitim modelini hayata geçirdik. Soran, sorgulayan, aydınlık nesiller yetiştireceğiz. Bu kenti çocuklarımızla beraber yönetmeye devam edeceğiz. Ben bu alanı ranta değil çocuklara açtım, apartmanlar dikmedim müze yaptım. Attığımız her adımda çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini düşünüyoruz. Bu alanları, çocukların ve toplumun faydasına değerlendirmeyi sürdüreceğim” dedi.