İSTANBUL, () ŞİŞLİ Belediyesi, geçen ay trafik kazasında hayatını kaybeden LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın, ölmeden önce öncülüğünü yaptığı ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ni kurdu.
Birimin açılış törenine Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Kanada, İsrail ve Brezilya konsolosları, Türkiye Musevileri’nin Hahambaşı İshak Haleva, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Program Koordinatörü Meltem Ağduk ve çeşitli STK kuruluşları katıldı.
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Boysan’ın kurulmasında büyük emek verdiği, öncülük ettiği ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ miz ekonomik,sosyal ve kültürel ayrımcılıklara maruz bırakılan kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli, azınlık LGBTİ’li bireyler,göçmenler, mülteciler, sığınmacılara yönelik belediye politikaları geliştirecektir. ‘Toplumsal Eşitlik Birimi’ miz başlangıç olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklanmasını planlıyoruz. Daha sonraki süreçte çalışma alanlarını genişleterek her türlü ayrımcılığa karşı mücadele eden bir yapı oluşturmayı planlıyoruz" dedi.
(FOTOĞRAF)