Denizli’ye atanan Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, basın mensuplarıyla bir araya gelerek vedalaştı.
Polis Evi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Hüseyin Namal, yıllardır her doğanın bir gün öleceğini her gelenin de bir gün gideceğinin bilincinde olarak görev yaptıklarını belirterek, bunun en önemlisinin gittiğiniz yerlerden ayrıldıktan sonra oralarda hoş bir seda bırakmak olduğunu ifade etti. Emniyet Müdürlüğü kapısının girişinde yaklaşık 100 yıl içinde gelen bütün amirlerin gelme ve gitme tarihlerinin her gün önünden geçtiğini kaydeden Namal, “İnsanlar göreve başladığında mutlaka bir gün oradan ayrılacağının da bilinci içinde olması lazım. Ben hep bu bilinç içerisinde çalıştım” dedi.
Görev süresi boyunca Konya’da yaptıkları çalışmaları anlatan Namal, “Konya’da 5 yılı geçen bir sürede çalıştık. 6 aylık da Ankara’da geçici bir görevim oldu. Bu döneme baktığımızda hakikaten ben Konya’nın istikrar bölgesi dedikleri gibi Konya’da da güvenlik hizmetleri içerisinde bu sürede görev yaptık. Çeşitli projeler geliştirdik. Bunların içinde en çok tartışılan TEDES denen projeydi. Türkiye’de ilk defa biz uyguladık. TEDES projesi alanında ve sahasında 300 tane çok önemli projenin arasından Türkiye’de ilk üçe kalan projelerinden birisiydi. En son Ankara’da da bu konuyla ilgili ödül aldık. TEDES’i gerekirse yeni görev yerim Denizli’de de kurarız. Önce ihtiyaca bakacağız" şeklinde konuştu.
Görev yaptıkları süre zarfında emniyet teşkilatını ayakları üzerinde dik tuttuklarını anlatan Namal, “Konya kendi sorununu çözen ve Türkiye’deki toplumsal olaylar açısından değerlendirdiğimizde tabi ki, çok huzurlu ve güvenli bir şehirdi. Bunda Konya halkının da çok önemli etkisi var. Fakat emniyet teşkilatı açısından da baktığımız zaman sadece bu yıl içerisinde Türkiye’de en fazla seyircili maçların yönetimi bu ekip ve kadrolar tarafından yapıldı. Şu anda Konyaspor Türkiye’de seyirci açısından bakıldığı zaman ilk üçteki takımlardan bir tanesi. Burada huzur içinde bu maçlar yapıldı. Burada şehrimize de çok büyük katkı sağlandı. Ve Türkiye’de bu maçların olaysız gayet huzur içinde yapılacağını hem şehrimiz hem de güvenlik kuvvetlerimizin buradaki davranışları örnek olarak gösterildi” diye konuştu.
Namal, son olarak basın aracılığıyla kendisine destek veren ve güvenli ortamın olmasını sağlayan Konya halkına ve emniyet teşkilatına teşekkür etti. Programın sonunda Hüseyin Namal, basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.