Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi üyeleri, ‘Ermeni soykırımı’ iddiasının külliyen yalan olduğunu belirterek, bazı ülke parlamentolarının ‘Ermeni soykırımı yoktur’ denilmesini suç sayan yasalarına karşı, Türk parlamentosunun da ‘Ermeni soykırımı yapılmıştır’ denilmesini suç sayan yasa çıkarmasını istedi.
ADD Mersin Şubesi üyeleri, öğle saatinde Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Evi önünde toplanarak, Türk topraklarında ‘Ermeni soykırımı’ yapıldığı iddialarını protesto ettiler. Ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan grup, soykırım iddialarına tepki gösterdi. ADD şubelerinin Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirdiği açıklamayı, Mersin’de ADD Şube Başkanı Fikret Babuş yaptı.
“Türk topraklarında Ermeni soykırımı yapıldığı iddiası külliyen yalandır” diyen Babuş, Ermenilerin bağlı bulundukları devlete ihanet ettiklerini öne sürerek, 24 Nisan 1915 tarihinde valiliklere gönderilen bir genelgeyle Ermeni komite merkezlerinin kapatılmasının istendiğini söyledi. Babuş, “2 bin 345 kişi tutuklandı, defterlerine el konuldu. Avrupa’nın ‘Ermeni soykırımı’ dediği olay budur. Yine de önlenemeyince kuruluşundan bu yana Osmanlıların uyguladığı ‘göçürme’ önlemi uygulandı ve 27 Mayıs 1915’te geçici olarak Göç ve İskan (Tehcir) Yasası çıkarıldı” dedi.
Bu göç sırasında tüm önlemlerin alındığını, önlem alamayan yetkililerin soruşturularak cezalandırıldıklarını dile getiren Babuş, “Ermeni sorunu yok, emperyalizm sorunu var. Olayı yeniden gündeme alan, uluslararası küresel tekelci sermayedir. Emperyalist sözcülerin iddiası doğal karşılanabilir ama yerli geçinenlerin iddia etmesi daha büyük bir yalan ve ahlaksızlıktır. Buradan talep ediyorum, nasıl ki, emperyalist ve emperyalist hizmetkarı parlamentolar ‘Ermeni soykırımı yoktur’ demeyi suç sayan yasa çıkarıyorsa, Türk parlamentosu da ‘Ermeni soykırımı yapılmıştır’ demeyi suç sayan yasa çıkarmalıdır” diye konuştu.
Babuş’un konuşmasının ardından Mersin Şube Başkan Yardımcısı Müjgan Güraslan’ın ADD Genel Merkezi tarafından gönderilen açıklamayı okumasının ardından bir süre slogan atan ADD’liler, daha sonra olaysız dağıldı.