İstanbul’da üç gündür etkili olan kar, hayatı felç etti. TEM Otoyolu üzerinde kara saplanan onlarca araç mahsur kaldı.
İstanbul’u esir alan kar yağışının, bugünden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ancak üç gündür etkili olan kar, kentte hayatı felç etti. TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeler yakınında, dün akşam saatlerinde kara saplanan onlarca araç mahsur kaldı. Yoğun çabalara rağmen araçlarını kurtaramayıp yol kenarına park eden bazı sürücüler, evlerine yürüyerek gitti. Sabah saatlerinde ise kara saplanan araçlarını almak için geri gelen vatandaşlar, küreklerle araçlarını karın içinden çıkarmaya çalıştı.
Kara saplanan otomobilini çıkarmaya çalışan Cevdet Ağca, “Dün saat 15.00 itibariyle Mahmutbey’den hareket ettim. Saat 18.30’da arabamı terk ettim, gittim. Yollar çok kapalıydı, ben Beylikdüzü’nde oturuyorum. Arabayı terk ettim ve eve gittim. Yarım saat oldu biz buraya geleli. Henüz yan tarafı zor açmış vaziyetteyiz. Bilemiyorum artık ne zaman açılır. Araba tamamen kar altında kalmış, çalışıp çalışmayacağı da belli değil. Arabayı terk ettikten sonra karşı yöne geçip, otostop çekerek eve gitmeye çalışayım dedim. Ama maalesef oradan da araba geçmedi. Yolda kalarak araçlarını terk eden diğer arkadaşlarla beraber, kar fırtınasının altında Mahmutbey gişelere kadar yürüdük. Oradan bir vasıtaya binerek evimize gitmeye çalıştık” dedi.
Aynı karayolu üzerinde aracını kurtarmaya çalışan Eşref Tan ise “Biz dün gündüz 14.00 gibi çıktık ve o saatte yolda kaldık. Arabayı gece yarısı bıraktık, öyle eve gittik. Şimdi ise kurtarabilirsek arabayı götüreceğiz. Dün akşam evimize yürüyerek gittik. Sabahtan bu yana uğraşıyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, Gürcistan’dan İtalya’ya gitmekte olduğu öğrenilen bir TIR da gişeler yakınında kontrolden çıkarak, kara saplandı. TIR sürücüsünün, kara saplanan aracını geceden bu yana kurtarmaya çalıştığı öğrenildi.