Kartlısan Geri Dönüşüm Firması tarafından Denizli Merkezefendi Belediyesinde başlatılan ve Nazilli Belediyesi ile devam ettirilen atıkmatik projesi ile geri dönüşümü sosyal sorumluluk projesine dönüştürdü.
Kartlısan Geri Dönüşüm Firması tarafından Denizli Merkezefendi Belediyesi ile Nazilli Belediyesi pilot bölge olarak seçilerek atıkmatik projesi ile geri dönüşümü sosyal sorumluluk projesi oluşturuldu. Bu güzel proje Kartlısan Geri Dönüşüm Firması tarafından tüm Türkiye’ye örnek gösterilerek yayılması hedeflenirken Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da Nazilli olarak böyle bir projeye dahil olmaktan ve bu projeye destek vermiş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.
Kartlısan Geri Dönüşüm Firmasının bu proje ile atıkmatiklere atılan ambalaj atıklarını geri dönüştürerek, geri dönüşümünden elde edilen kazanç ile de engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınacağını belirten Başkan Alıcık “Bu güne dek Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde hizmetlerimizi sürdürdük. Bu proje sayesinde de sosyal sorumluluğun yanı sıra şehrimizde yaşayan insanlarımızın temizlik anlayışına yeni bir yön vermiş olacağız. Rastgele atılan çöplerin ayrıştırılarak faydalı hale getirilmesini sağlayacağız. Bu proje ile vatandaşlarımız attığı her ambalaj atıkları ile engelli vatandaşlarımıza katkıda bulunabilecek” dedi.
Atıkmatikler ve proje hakkında bilgiler veren Kartlısan Geri Dönüşüm Firması Çevre Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Sadık Çelik, “Atıkmatikler güneş enerjisi ile çalışmakta, ambalaj atıklarının daha temiz ve hijyenik olarak toplanmasını sağlamakta, günün anlam ve önemine göre teşekkür etmekte, atılan her ürünü saymakta ve dolduğunda sms olarak firmaya mesaj atmaktadır. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğluna duyarlılıkları ve katkılarından dolayı Kartlısan Geri Dönüşüm Firması olarak teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.