İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan, Çankırı’da “Yeni bir medeniyet mümkün mü?” konulu konferans verdi.
İnsan ve Medeniyet Topluluğunun ev sahipliğinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Erol Erdoğan, Batı Medeniyeti ve Modernizmin geldiği noktaya vurgu yaptı.
İslam Medeniyetinin durağanlıktan kurtuluşunun mümkün olduğunu ifade eden Erdoğan, "İnsanlık tarihi, medeniyetlerin iniş ve çıkışlarıyla oluşmuştur. Özellikle, İslam Dinini, “Âdem Aleyhisselamdan itibaren gelen Tevhit inancının Hazreti Muhammed Aleyhisselam ile ekmel hale gelmiş bir din” olarak düşündüğümüzde, İslam Medeniyetinin bir süre sonra ‘durağan’ halden aktif hale geçeceğini söylemek, zorunlu bir gerçeği ifade etmeye eşdeğerdir. Durağanlıktan kurtulmanın ne zaman, nasıl ve nerede başlayabileceği ayrı bir analiz konusudur" dedi.
Erdoğan, İslam Medeniyetini yeniden hâkim bir medeniyet haline getirme çabalarının olumlu sonuç vermesi için, dünyayı yöneten teknoloji destekli küresel modernizmin en büyük gücü olan benzetme, aynileştirme ve standartlaştırma yeteneğinin farkında olunması gerektiğini kaydetti.
Konferansa, üniversite yetkilileri, öğrenciler ve işadamları katıldı.