Ordu Büyükşehir Belediye(OBB) Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda ağırlık olarak karla mücadele konuları ve gündem maddeleri değerlendirildi. Ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Adnan Meral, itfaiye çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen meclis toplantısında Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele de yoğun bir gayret ile çalıştığını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "86 ekip, 295 araç ve yaklaşık 400 çalışanla birlikte karla mücadeleye hazır olduğumuzu ve ilçe belediyelerimizle koordinasyon halinde olduğumuzu gördük. Yüksek kesimlerde karla mücadele veren ekipler 4 gün boyunca hiç uyumadı. Bu süreçte Karayolları’ndan daha hızlı olduğumuzu gördük. Elektrik kesintileriyle ilgili ciddi problemler oldu" dedi.
Mecliste ayrıca İtfaiye Daire Başkanı Adnan Meral, yeni kurulan Ordu Büyükşehir İtfaiyesi hakkında sunum gerçekleştirdi. Kurulduğu günden bu yana yapılan çalışmalar ve müdahale edilen vakalar hakkında bilgiler veren Meral, 2015 yılı içerisinde İtfaiye Daire Başkanlığı’nın planladığı çalışmaları meclis üyelerini aktardı.
OTOPARKLARDA DÜZENLEME YAPILDI
Toplantıda İhtisas Komisyonu raporları ve dairelerden gelen teklifler görüşülerek oy çokluğu ile karara bağlandı. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan otopark alanları ve Büyükşehirin yetki ve sorumluluk alanında bulunan yol güzergahları üzerinde otopark olarak kullanılan şeritler ORBEL A.Ş’ye devredildi. Kararla birlikte öğretmen evi yanında bulunan otopark dışında kalan diğer otoparklarda abonelik sistemi uygulanacağı belirtildi. Yol güzergahları üzerinde bulunan otoparklarda fiyat listesi yeniden düzenlenirken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yol üzerinde bulunan otoparklarda çok fazla kalmanın önüne geçerek herkesi kullanabileceği bir sistem kurmak istediklerini söyledi.