Kahramanmaraş’ta "Sağlıklı Yaşam ve Obezite ile Mücadele" kapsamında Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi.

Hanefi Mahçiçek Bulvarı’nda toplanan ve aralarında Kahramanmaraş valisi, kamu kurum müdürleriyle çok sayıda öğrenci ve vatandaşın da bulunduğu 200 kişilik grup, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar yaklaşık 3 kilometre yürüdü.

Obezite ve kronik hastalıklara yürüyüşle dikkat çeken gruba, etkinlik sonunda su ve obeziteyle mücadele için tavsiye edilen elma ikram edildi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun, ailelerin çocuklarına örnek olmaları için sportif faaliyetlere katılmaları gerektiğini belirterek, "Bütün halkımızı Sağlık Bakanlığımızın en önemli sloganı olan, ‘Günde 10 bin adım’ diyerek, herkesin en az bu kadar fiziksel aktivite göstermesini istiyoruz. Ailelerimizden de gençlerimize örnek olma adına, mutlaka kendilerinin de bu fiziksel aktiviteyi göstermeleri ve gençlerimizi sporun her hangi bir dalına teşvik etmelerini özellikle istiyoruz. Çünkü insan hayatında en önemli iki şey var, birincisi sağlıklı ve dengeli beslenmek, ikincisi de sürekli fiziksel aktivite göstermek spor yapmak” dedi.