Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) Milli Eğitim Bakanlığı "Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında "Olumlu Tutum ve Davranışların Geliştirilmesi" kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi paydaşlığında Türk medeniyetinin ve kültürünün özünü oluşturan değerlerin, geleceğin teminatı genç nesillere aktarılması amacıyla Selçuklu’da 6 yıldır başarı ile uygulanan SEDEP örnek uygulamalarıyla ile ulusal ve uluslararası alanda da örnek bir program olarak gösterilmeye devam ediyor.

Her yıl kendini geliştirerek adeta bir iyilik hareketine dönüşen SEDEP ’in başarısı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da takdir kazandı. Selçuklu Değerler Eğitimi Programı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla yürütülen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” kapsamında ödül almaya hak kazandı. SEDEP Eğitimde Yenilikçilik Ödülünü Milli Eğitim Bakanlığı’nda 16 Kasım’da düzenlenecek program ile alacak.

SEDEP Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüle layık görülmesinin büyük bir gurur ve mutluluk olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyesi’nin en değerli projesi hiç şüphesiz eğitim ve çocuklarımıza yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz projeler. Bu projeler içerisinde ulusal ve uluslararası bir program olarak yoluna devam eden SEDEP programı ile 6 yıldır Selçuklu da eğitime değer katmaya devam ediyoruz. Çocuklarımıza değerlerin aktarılması ve yaşatılması konusunda örnek bir uygulama olan SEDEP’in Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılan değerlendirmede "Olumlu Tutum ve Davranışların Geliştirilmesi" kategorisinde ödüle layık görülmesi değerler eğitimi konusunda yürüttüğümüz çalışmanın başarısını ortaya koyuyor" dedi.

Türkiye’nin markası olma yolunda hızla ilerleyen SEDEP’in bu başarısında en büyük payın proje paydaşlarıyla sürdürülen uyumlu çalışma olduğu ifade eden Başkan Altay, "Örnek bir program olarak her yıl kendini geliştiren SEDEP’in başarısında büyük pay sahibi olan paydaşlarımız Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca SEDEP’e gönül veren tüm eğitim camiamızı, öğrencilerimizi ve velilerini kutluyorum" diye konuştu.