ZONGULDAK'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BEÜSEM), çocukların gelecekte becerilerine yatkın meslekler seçmelerini sağlamak amacıyla 'Çocuk Üniversitesi' uygulaması başlattı. 65 çocuk, yeteneklerine göre seçtikleri programlarda 5 gün eğitim görecek.
Bu yıl ilk kez başlatılan Çocuk Üniversitesi uygulamasına Zonguldak, İstanbul, Ankara, Bursa, Bartın ve Karabük'ten 65 çocuk katıldı. Tahir Karauğuz Salonu'nda yapılan açılış töreninde konuşan Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Bayramoğlu, amaçlarının bilimsel nitelikte hazırlanmış programlarla öğrencileri akademik açından zenginleştirmek, gelecek eğitim hayatlarında becerilerine yatkın meslekler seçebilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 
Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin mesleksizlik olduğunu ifade eden Bayramoğlu, şöyle dedi:
"Gençlerimiz meslek tercihinde daha çok ailelerinden gördüğü ya da çevrelerinden duyduğu bilgilerle hareket ediyor. Türkiye'de işi mutfağında görerek herhangi bir meslek seçimi yapabilen öğrenci sayısı çok az. Burada öğrencilerimiz mesleklerinin içerisinde yer alacak. Bu programlar akademi nitelikli ancak pratiğe dayalı programlar. Öğrenciler burada birebir mesleğin kendisini görecek. Böylece mesleğin kendine uygun olup olmadığını tespit etmiş olacak. Mesleği kendisine beğenmese bile burada bir kaybı yok. Çünkü beceri elde etmiş bir vaziyette buradan çıkacak."
Daha sonra ilkokul 4 ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 65 çocuk, yatkınlıklarına göre tercih ettikleri 'Adli tıp', 'Atomun merkezine seyahat', 'Bilgisayar programlıyorum', 'Biyolojinin renkleri', 'Ekonomik politik', 'Geleceğin yönetmeni', 'Grafik tasarlıyorum', 'Kimya öğreniyorum', 'Matematiğin gizli dünyası', 'Robot yapıyorum', 'Sunucu oluyorum', 'Yöneticilik, liderlik ve yenilikçi girişimcilik' programlarda eğitime başladı. Öğretim üyelerinin vereceği eğitim 30 Ocak'ta sona erecek.

FOTOĞRAFLI