Örgüt üyelerinin, Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması bulunmayan Honduras’la yoğun bir temas gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Türkiye’nin yoğun baskısı sonrasında ara bir çözüm olarak eyalet değiştirmeye hazırlanan FETÖ lideri Fethullah Gülen için sürpriz bir ülkede hummalı bir çalışma yürütüldüğü tespit edildi. FETÖ’cülerin Türkiye’nin iade anlaşması bulunmayan Honduras’ta yoğun bir ikna çalışması yürüttüğü belirlendi. Yaklaşık 7 milyon nüfusu bulunan Honduras ile yürütülen çalışmalarda ekonomik yardım başta olmak üzere bir çok vaatte bulunduğu da öğrenildi.



İLK HEDEF VIRGINIA İDİ
Türkiye’nin iade talebinde bulunarak ABD makamlarına baskıyı artırdığı FETÖ elebaşı Gülen’in, Türkiye’den gelen baskılar karşısında, ABD’de yer değiştirme hazırlığı içine girdiği ortaya çıkmıştı. ABD makamlarına, “Üçüncü bir ülkeye kaçabilir” uyarısında bulunan Türkiye’nin bu baskıları karşısında ilk etapta ABD içinde yer değiştirme hazırlığına giren FETÖ elabaşı, gideceği yer olarak da, vakıf ve dernekleriyle yoğun örgütlenmeye sahip olduğu Washingtonyakınlarındaki Virginia eyaletini seçtiği belirtilmişti.

ÖZAL SUİKASTÇİSİ KAÇMIŞTI
8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmanın şüphelileri arasında yer alan Nesrin isimli garsonun da Honduras’a kaçtığı ortaya çıkmıştı. Adli Tıp’ın yaptığı otopside Özal’ın vücudunda zehir tespit edilmişti. Bu tespit üzerine soruşturma derinleştirilmiş ve Nesrin isimli garsonun, Türkiye’nin suçlu iade anlaşması olmayan Honduras’a, bir diğer kadın garsonun Kanada’ya, koruma ekibinden bir kişinin ise İskoçya’ya gittiği belirlenmişti.



 Kaynak: star