12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yılı dolayısı ile Ege’deki Erzurum dernekleri Erzurum’a ziyarette bulundu. Erzurum protokolünü ziyaret eden federasyon yöneticileri yapılan bu ziyaretlerden memnun döndü.
Protokol ziyaretlerinde açıklama yapan Ege Erzurum dernekler birliği federasyonu genel başkanı Muzaffer Okumuş; federasyonlarının Ege’deki kamu ve sivil inisiyatif kurumlarıyla birlikte sürekli diyalog halinde olduklarını anlattı. Bornova Erzurum ve Erzurum’u Sevenler derneğinin Ege Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu desteği ile düzenlemiş olduğu Erzurum gezisinin anlamını Federasyon genel sekreteri ve dernek Başkan’ı Sinan Gültekin şöyle ifade etti. Ülkemizin zor dönemler geçirdiği şu süreçte Erzurum ve Erzurum değerleri ayrı bir önem taşıyor. Doğu’nun kalesi ülkenin kalbi olan Erzurum’a sahip çıkmak adına her ne kadar Erzurum’da yaşamsak bile tüm kalbimizle Erzurum’da olduğumuzu ifade etmekti.
Federasyon ve dernek yönetimi adına programa katılan yönetim kurulu üyeleri ile 12 Mart Erzurum’um kurtuluşu programlarına katılmak manevi duyguları hemşerilerimizle yaşayabilmekti. Erzurum nitelikli göç veren ama niteliksiz de göç alan bir şehir. Bu süreci tersine çevirebilmek adına gerek kamu gerekse sivil otoriteler ile görüşmeler yaparak neler yapılabileceği hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Bu süreçte yetkililerden alınan bilgiler bizleri fazlası ile Mutlu etmiştir. Toplumsal kalkınma sürecinde iş ve istihdam oluşturmak adına yapılan yatırımlar gerekse de alt yapı sürecinde yapılan yatırımların ciddi boyutlarda olduğu ifade edildi. Bu yatırımlar Termik santral kurulumu, çimento fabrikası kurulumu, güneş enerji santral kurulumu, deri ürünler üretimi, bakır işleme sanatları, içme suyu çelik boru döşeme ile ilin 150/200 yıllık altyapısının yapıldığı, 500 köye sağlıklı içme suyu alt yapısının güncellenerek yapıldığı, sosyal işler kapsamında özellikle dul ve yetimleri kapsayan ihtiyaç sahibi kişilere yapılan destekler, ayrıca Erzurum dışında üniversitelerde okuyan çocuklarımıza yapılan destekler nitelikli iş gücünün göçünü önlemek adına ayrı bir önem taşıyor. Teknik üniversitemize ayrı bir yer açmak lazım. Üstelenmiş olduğu misyon ile ayrı bir öneme sahip. İş dünyasının problemleri ve çözümleri üzere ciddi araştırmaların yapıldığı ve gerekli aksiyonları da planlandığını görmekten çok mutlu olduk. Üniversitelerimizde öğrenci sayısı 200.000 kişiye ulaşmış durumda. Ege’deki Erzurumlular olarak hem iş ilişkisi hem de organik bağ kurabilmek adına Aziziye belediyemizden Egeli Erzurumlular sitesi için destek istendi ve olumlu cevap alındı.
Bu ziyaret sürecinde de 3 ihtiyaç Sahibi okulumuzun kitap kırtasiye ve ayakkabı ihtiyacını karşılayacak noktada destek verildi. Sonuç olarak hedeflediği noktada amaçlarına uygun bir ziyaret gerçekleştirilmiş oldu. Bu ziyaret sürecinde tüm emeği geçen ve katkı koyan hemşerilerimize teşekkür ederiz.