‘ATATÜRK ve Cumhuriyet’ konulu panel için Artvin’e gelen Prof. Dr. Coşkun Özdemir’in kaldığı Öğretmenevi’ne sabaha karşı saat 04.30 sıralarında giden polis, ‘yoklama kaçağı’ işlemi yaptı. 1953-54 yıllarında askerlik yaptığını söyleyen 86 yaşındaki Özdemir ise, “Yoklama kaçağı olduğumu söylediler. Duyunca ben de güzel bir kahkaha attım” dedi.
Prof. Dr. Coşkun Özdemir, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77’nci yıl dönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şubesi tarafından düzenlenen, 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu konferansa katılmak üzere dün Artvin’e geldi. Geceyi Artvin Öğretmen Evi’nde geçiren Prof. Dr. Özdemir, sabah erken saatlerde ilginç bir olay yaşadı. Saat 04.30 sıralarında kaldığı odanın kapısı şiddetle çalınınca uyanan Prof Dr. Çoşkun Özdemir, karşısında polis memurlarını gördü.
Öğretmenevi'nde yaşadıklarını anlatan, sabaha karşı kapısında polis görünce çok şaşırdığını söyleyen Prof. Dr. Özdemir, “Saat 04.30 sıralarında kapı gümbür gümbür vuruldu. Kapıyı açtığımda iki polis, ‘Coşkun Özdemir siz misiniz?’ diye sordu. ‘Evet’ deyince bana yoklama kaçağı olduğumu söylediler. Bunu duyunca güzel bir kahkaha attım. Ben 86 yaşındayım. 1953-1954’te 18 ay askerlik yaptım. 86 yaşındayım ve ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.
Prof. Dr. Coşkun Özdemir’e, Artvin Valiliği Asayiş Şube Müdürlüğü’nce verilen bildiride, 15 gün içinde en yakın Askerlik Şubesi'ne başvurması istendi.
Bu arada, Prof. Dr. Özdemir'in askerliğini Çatalca 33'üncü Tümen 16'ncı Piyade Alayı Sıhhiye Bölüğü'nde yaptığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI