Şehitkamil Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Yiğit çiftçiye müjde vererek, “Koyun ve keçiyi arttırmak için destek vereceğiz” dedi.
Gaziantep’te küçükbaş keçicilik az olduğu için destek verip, yaygınlaştırmak istediklerini belirten Cuma Yiğit, “Küçükbaş hayvanların sütünü değerlendirmek için de sütleri toplayıp soğuk hava deposu kurarak tanklarla bunların sütünü kuracağız” ifadelerini kullandı. Yiğit, bunları yaptıkları zaman büyük fayda sağlanacağının altını çizdi.
Konuyla ilgili çalışmaların Ekim ayında faaliyete geçeceğini bildiren Cuma Yiğit, “Gaziantep iline tohum, arpa, mercimek, Şehitkamil’e; küçükbaş olanları da Gaziantep ilimize dağıtmamız lazım” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere bin 600 ton buğday dağıttığını hatırlatan Yiğit, buğday veriminin bu sene çok yüksek olduğunu vurguladı.
Keçi bölgesini Araban ilçesi olarak belirten Yiğit, “Şehitkamil’de daha çok meralarımız var. Keçiciliği arttırmak için buralarda yeteri kadar keçi yok. Büyükbaşlarda çiftliğimiz var ama biz köylüyü küçükbaş keçiyle arttırarak, özellikle keçi daha karlı. Koyun ve keçiyi arttırmak için bunlara destek vereceğiz. Sütlerini değerlendirirsek, artı mercimek ve arpa tohumu verirsek, bunlara onların samanı daha faydalı olduğundan bu bölgelerde onları arttırmak için birlik başkanımız da var toplantılarda" şeklinde konuştu.
Cuma Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi biz her ay Ziraat Odası olarak da Sayın Valimizle, Tarım İl Müdürümüzle toplantı yapacağız. Zaten ilk toplantımızı da yaptık. Sayın Valimiz de özellikle tarımın üstünde duruyor. Sağ olsun gerçekten böyle Ziraat Odalarının herhangi bir Vali gelip de bize toplantı falan yapmadı bugüne kadar. Şimdi ise sağ olsun her ay Valimiz ziraat odalarıyla toplanıp tarımın sorunlarına değinecek. ‘Ne gerekirse yardımcı olacağım’ diye çalışması var yani."