Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Büyükşehir Yasasından dolayı istifa ettiğini açıklayan Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’la ilgili açıklamalarda bulundu.
Temmuz ayı meclis toplantısı başlangıcında Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’ın Büyükşehir yasasından dolayı istifasına değinen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Öncelikle Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’ı duruşundan dolayı tebrik ediyorum. Hükümet kurulsaydı Sayın Başbakanın kapısına gidip, “Bu yasayı düzeltelim, düzeltilmiyorsa 30-40 Belediye Başkanı istifa ediyoruz” desek daha güzel olacaktı. Satranç’ta bir söz vardır; ‘Ölürken öldürseydi’ diye. Bu şartlarda hepimizin gideceği yol Şener Bey’in yolu. Halka verilen sözleri bu yasadan dolayı yerine getiremeyen tüm arkadaşların yapacağı tek şey istifa etmek. İlk bayrağı Şener açtı. O kocaman yüreğinden dolayı Şener’i kutluyorum. Bunu siyaseten söylemiyorum. Bu yasanın Türk Belediyeciliğine getirdiği nokta kadar bir faydası varsa ben hiç bir şey bilmiyorum. Hiçte ukala değilim. Belediyeciliğin kitabını yazarım. Oruç ağzımla diyorum ki; ‘Bu yasanın zerre kadar bize katkısı varsa, buradan kalkmak nasip olmasın’ Maalesef hangi akla hizmet bu yasa çıkarıldı. Benim yukarıdaki başkanla işim yok! Benim işim yasayla” ifadelerini kullandı.
“6 AYDA 25 MİLYON 500 TL BORÇ ÖDEDİK”
Fethiye Belediyesi’nin Büyükşehir yasasından sonra özellikle belde belediyelerinden gelen borçlar ile gelir getiren tüm birimlerin Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmasından oluşan yaklaşık 28 milyon TL borç ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 6 ay gibi kısa bir sürede 25 milyon 500 TL’sini yapılan tasarruflarla ödendiğini meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Saatcı, “Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emlak vergisi olmasa yanmıştık. Zaten sabit 2 milyon 500 TL personel maaşı ödüyoruz. Geçtiğimiz yıl az da olsa bir şeyler yapmıştık. Ancak şimdi köylerimizde ve merkezde yol çalışmalarına başladık" dedi.
“SU PARASI BİZE YETER, ARTARDI”
Büyükşehir yasasıyla ilçe belediyesinin üzerine yük olan birçok biriminde Büyükşehir Belediyesi’ne gittiğini söyleyen CHP’li Yücer Börekçi’ye esprili bir şekilde yanıt veren Başkan Saatcı, “Biz o yüklere razıydık. Sadece suyun 4 lira 30 kuruş olması bize yeter, artardı bile” diye konuştu.