GİRESUN (AA) - Yağlıdere ilçesinde Hacı Abdullah Halife için anma töreni düzenlendi.

Tekke köyünde düzenlenen programa, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Kaymakam Hasan Günaydın, İlçe Belediye Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu ve davetliler katıldı.

Bektaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Hacı Abdullah Halife'yi anmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Bizler geleneklerimize, göreneklerimize, inançlarımıza ve değerlerimize sahip çıkan bir topluluğuz. Bugün de bir büyüğümüze ve değerimize sahip çıkmak amacıyla buradayız. Önemli olan bununu geleceğe taşımaktır. Bizden sonra gelecek kuşaklara geçmişimizi, değerlerimizi öğretmeli, onların da bu yolda ilerlemesi için yardımcı olmalıyız" dedi.

Günaydın ise etkinliği ilçenin tamamına yaymak için çalışma yapacaklarını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın duyarlılığını artıracağız. Yaptığımız girişimler sonucunda Tuğlacık köyünde bulunan Hacı Abdullah Halife Camisi'nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. Programın düzenlenmesinde emeği gecen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi okunması ve semazen gösterisinin ardından tamamlandı. Katılımcılar daha sonra, Hacı Abdullah Halife'nin Tuğlacık köyündeki türbesi ile Tekke köyündeki tekkesi ve camisini ziyaret etti.