Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Genç KAYMEK tarafından düzenlenen programda gençlerden kendilerine bir hedef belirlemelerini ve o hedefe doğru yürümelerini istedi. Başkan Çelik, öğretmenlerin de gençlerin iyi yetişmeleri için her türlü gayreti göstereceklerine inandığını söyledi.
Genç KAYMEK’te yeni dönemin başlangıcı nedeniyle TOKİ tesislerinde düzenlenen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik önemli mesajlar verdi. Törenin açış konuşmasını yapan BEF Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu KAYMEK ve Genç KAYMEK’in çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Sadece Kayseri’deki gençlere eğitim öğretim desteği vermekle kalmadıklarını, ilimizdeki Suriyeli gençlere yönelik Türkçe eğitimi verdiklerini de belirten Tuzcuoğlu, yeni projeleri konusunda da bilgiler aktardı. Destekleri nedeniyle Başkan Mustafa Çelik’e teşekkür eden Tuzcuoğlu, "Bize sağladığınız motivasyondan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yıl itibarıyla eğitim öğretim desteği verdiğimiz gençlerin sayısını 6 binlere çıkaracağız" dedi.
Genç KAYMEK’te aldıkları destekle üniversite ve liseleri kazanan yüzlerce öğrenci adına bir konuşma yapan Ayşe Altındağ da duydukları minnettarlığı dile getirerek Genç KAYMEK sayesinde geleceğe sağlam adımlarla yürüyebileceklerini söyledi. Altındağ, güzel ve huzurlu yolculukta kendilerini destekleyen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.
"EĞİTİM HERKESİN GÖREVİ"
Başkan Mustafa Çelik de sözlerine ülkemizde yaşanan olumsuzlukların önlenmesi için tıpkı önleyici hekimlik gibi önleyici tedbirler almak gerektiğini ve gençlere verilecek iyi eğitimin de önleyici tedbirlerin en önemlisi olduğunu söyledi. Başkan Çelik şöyle konuştu: "Gençlerimizin dinine diyanetine bağlı, hak ve adalet ölçülerinde, ahlaklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin görevi. Bu milli eğitimin görevi gibi gözükse de bizim de görevimiz. Bütçelerimiz, imkanlarımız belli. Hangi daireden gelirse gelsin bir proje teklifi geldiğinde her zaman bir fren oluyor ve o projenin bütçesini incelemeye alıyoruz. Ancak KAYMEK’lerin taleplerini reddetmiyorum. Aksine yeni projeler üretmelerini istiyorum. Bugüne kadar birçok konuda teşekkür aldık; ama en çok bu gençlerimizin velilerinden aldığımız teşekkür bizleri memnun etti. İnşallah bundan sonra da bu gayret ve desteğimiz devam edecek."
Gençlerden kendilerine bir hedef koymalarını ve bu hedefe doğru ilerlemelerini isteyen Başkan Mustafa Çelik, "Toplum içine çıkınca ben kimdenim diyen değil, benden olan gelsin diyen lider özellikli çocuklar olarak yetişin. Mutlaka kendinize bir hedef koyun ve o hedefe doğru gidin" dedi.
ÖĞRETMENLERDEN AZAMİ GAYRET İSTEDİ
Konuşmasında öğretmenlere de seslenen ve gençlerin yetişmesinde öğretmenlerden azami gayret isteyen Başkan Çelik, "Gençleri öyle iyi işleyeceksiniz ki önemli mevkilere gelecekler. Onları iyi işlemek sizin elinizde. Kamil odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bu gençler de sizlerin eseri olacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından tüm öğrenciler adına Başkan Mustafa Çelik’e çiçek sunuldu. Başkan Çelik de 2014-2015 eğitim öğretim döneminde üniversite ve liseyi kazanan yüzlerce öğrenci adına bazı öğrenciler ile bu başarının elde edilmesinde katkısı olan öğretmenlere hediyeler verdi.