Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM Fuarı’nda TGRT Haber’de yayınlanan ‘Özel Dosya’ adlı programın canlı yayın konuğu oldu.
Tülin Yalman’ın hazırlayıp sunduğu ‘Özel Dosya’ adlı programda değerlendirmelerde bulundu. Altınordu ilçesini Türkiye’nin ve Ordu turizminin geleceğine hazırlamaya çalıştıklarını kaydetti. Başkan Tekintaş, "Altınordu sahilimizde kesintisiz 5 km’lik halkımızın hizmetine sunduğumuz bir alan mevcut. Belirli çalışmalar yapıyoruz. İlçemizde bulunan Civil Irmağı üzerine adını da tarihten alan Mostar Köprüsü inşa ediyoruz. Bu iki ırmak arasında Melet Irmağı ve Civil Irmağı havzasını en verimli hale getirerek şehri daha yaşanabilir ve daha da geliştirmek için çalışıyoruz. Mostar Köprüsü’yle şehrin iki yakasını birbirine bağlayarak vatandaşlarımız için araç trafiğine uğramadan sportif, sosyal ve gezi alanları oluşturacak bir sahil yolu oluşturmaya gayret ediyoruz. Geçmişte yükleme boşaltma yapılan rıhtım dediğimiz yer üzerinde Büyükşehir Belediyemiz kıyı düzenlemesiyle rehabilitasyon çalışmasının yanı sıra bir proje çalışması yapıldı ve proje geçtikten sonra biz de Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği halinde köprülerle iki sahili birbirine bağlayarak verimli yaşam alanları elde edip yayaların sık kullandığı mükemmel tek bir sahile dönüştürmek istiyoruz" diye konuştu.
"ZİYARETÇİ SAYIMIZ 440 BİN’İ BULUYOR"
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, yeni belediye hizmet binasının yakında hizmete gireceğini belirtirken, "Yeni belediye binasını Nisan ayı itibariyle hizmete açıyoruz. Çok özel bir mekan olarak planlandı, birimlerimizde çalışan personellerin yanı sıra ziyaretçilerimiz için de gereken konforu inşa ettik, o cazibeyi oluşturmak zorundayız. Bugün ziyaretçi sayımız 440 bini buluyor. Halbuki bu 2 sene önce baktığınızda 250 bin civarındaydı şimdi bu her yıl kendiliğinden artmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu.
"ARTIK ŞEHİRLERİN YAŞAM MERKEZLERİNE DÖNÜŞMESİ GEREKİYOR"
Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Tekintaş, "Büyükşehir Belediyemiz Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık Bin dönüme yakın bir alanı organize sanayi bölgesi oluşturuyor, mevcut organize sanayi bölgesi şehrin içinde kalmaya başladı. Bu şunu gösterdi bizim ufkumuzu geleceğe hazır tutacak şekilde planlar yapmamız lazım. Mobilyacılığı, oto sanayiyi şehir dışına almaya çalışıyoruz. Çünkü artık şehirlerin yaşam merkezlerine dönüşmesi gerekiyor. Yanı sıra ulaşım önemli bir husus" şeklinde konuştu.
"ORDU’NUN TRAFİĞİ ÇEVRE YOLUYLA RAHATLAYACAK"
Çevre Yolu’nun devreye girmesiyle şehir trafiğinin rahatlayacağının altını çizen Başkan Tekintaş, "Bu yıl sonu itibariyle Ordu Çevre Yolu’nun birinci bölümü devreye alınacak. İkinci bölümü devreye aldıktan sonra Orduda şehir merkezimde istediğimiz hareketleri sağlayabiliriz, yani şehirde çok fazla oynayamıyoruz. Ordu’da Melet diye trafik yükünü çeken tek köprümüz var. Alternatif kesinlikle olması lazımdı. Siz 100 yıllık planlamayı düşünürken 10 yıllık planlama yaparsanız işin içinden çıkamazsınız. Hedef uzun vadeli bir proje olması lazım ve bizimde o projeyi şuanda şekillendirdiğimizi söyleyebilirim" açıklamasında bulundu.
"EĞİTİME DESTEK OLUYORUZ"
"Altınordu’da tüm okullarımıza destek oluyoruz" diyen Başkan Tekintaş, "Temizlik noktasına titiz davranıyoruz. Şehrin merkezindeki tüm kamu kurumlarını ve özellikle okullarımızı belli sürelerle saha yıkaması yapıyoruz. Hijyenik tutmaya çalışıyoruz. Okullara özellikle materyal konusunda katkıda bulunuyoruz. Oyun grupları konusunda katkıda bulunuyoruz, İç mekanları konusunda katkıda bulunuyoruz. Mesela bizim okunmuş kitap toplama diye bir projemiz var, topladıklarımızı gözden geçiriyoruz ve tekrar bir başkasının kullanımına sunmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"ÇÖP AYRIŞTIRMADA BAŞARILIYIZ"
Bahçelievler Mahallesi’nin pilot bölge seçildiği çöpleri evde ayrıştırma projesi ile ilgili konuşan Başkan Tekintaş, "Çürüyebilirler ve ekonomik değeri olup ayrıştırılması gereken çöpler ile ilgili Bahçelievler mahallemizde çalışma başlattık. Vatandaşlarımız evde çöplerini ayırıyorlar. Herkes bunu kabullenerek bizi de rahatlattı. Şimdi biz onu başka mahallelere de planlayarak çöp ayrıştırma kovalarını dağıtmaya başladık. Özellikle toplu konutların olduğu bölgelere yaygınlaştıracağız. Çevre mühendislerimiz okullarda eğitim veriyor. Çevre zabıtamız var. Çevre korumayı da ön plana çıkararak devam edeceğiz. Hedef daha az harcayarak daha kaliteli çöp elde etmek ve o çöpten de geri dönüşümü elde edebilmek, bunu başaracağımıza inanıyorum. İnşallah gelecekteki hedefimizde bu olacak" diye konuştu.
"ENGELLİ BİREYLER BİZİM BİR PARÇAMIZ"
Türkiye’ nüfusunun yüzde 12’sini engelli vatandaşların oluşturduğunu kaydeden Başkan Engin Tekintaş, şöyle devam etti: "Yüzde 12 bizim için rakamsal olarak çok yüksek görünebilir ama engelliler bizim birer parçamız birer kardeşlerimiz. Onlara ve ailelerine sonuna kadar sahip çıkmak gibi bizim mecburiyetimiz var. Özellikle belediyelerin bu husustaki sosyal sorumluluğu çok daha fazla . Biz şimdi inşallah çok kolektif bir yapı oluşturuyoruz. İçerisinde her türlü mesleki kurslar dahil hepsinin olabildiği kreşlerin olduğu bakım odalarının olabildiği, özel mekanlar planlıyoruz. Önünde de inşallah tamamen engellilerin kullanabileceği dış park planlıyoruz. Yani salıncaklarından tutun oyun grubuna kadar hepsini yapacağız. Özel bir mekan oluşturacağız. Bu mekanda birde evden alıp eve bırakabilecek servisler oluşturduktan sonra günlük ihtiyaç duyduğunda nereye giderim sorusunun cevabı kendi merkezi olacak. Yeni bir mekan anlayışıyla ekiplerimiz çalışıyor çalışmayı sürdürüyor yakın zamanda onu ihale aşamasına getirebiliriz" şeklinde konuştu.
Başkan Tekintaş, Altınordu’nun yaşam standardını yükseltmek için ekibiyle birlikte gece-gündüz demeden çalıştıklarını sözlerine ekledi.