Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu sanık A.H.Y., duruşma salonunda hazır edildi. Ayrıca öldürülen Mehmet Avcı’nın yakınları olan şikayetçiler Ö.A. F.A., A.A. ve avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

TELEFON KAYITLARI DİNLEYENLERİ ŞOK ETTİ
Bir televizyon programına da konu olan cinayet sonrası sanık A.H.Y. ile eşi A.Y. arasında geçen 3 bölümden oluşan telefon kayıtları dinlendi. Telefon kayıtları dinlenmeden önce mahkeme başkanı duruşmayı izleyenlerine ses kaydının ’küfür ve hakaret içerikli’ olduğu uyarısında bulundu. Ses kaydında sanığın eşi A.Y.’nin ’Mehmet öldürülmüş biliyor musun? Kim öldürmüş?’ sorusuna sanığın "Eline koluna sağlık. Onu paramparça etmişler. Kafası beyni yokmuş. Hem kafasını ezmişler, hem sıkmışlar. Her şeyden haberim var" dediği duyuldu. A.Y., "Kim yapmış olabilir ki?" sorusuna ise, A.H.Y. şu cevabı veriyor: "Mesela ben. Tek ben yaparım o işi, zevkle. Birinci isim de zaten benim. Ayağındaki çorabı ile dövmeden bilmişler. He ben öldürdüm, ne yapacaksın. Sıra sende, sıra senin kardeşinde" dediği duyuldu.

“O BENİM İKİ ÇOCUĞUMU ALDI”
Sanık A.H.Y. eşi ile geçen telefon kayıtlarını doğrulayarak, "O benim 2 çocuğumu aldı. Ben ona hayatımı verdim. Çocuklarıma DNA yapma durumuna kadar geldim. Eşimi bir ayda 57 kişi ile yakaladım. Onu korkutmak için söyledim" dedi.

SES KAYDI DİNLENİRKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR
Ses kaydı dinlendiği sırada Mehmet Avcı’nın şikayetçi ailesi gözyaşlarına boğuldu. İki celsede 16 tanığın dinlendiği dava beklenen rapor nedeniyle ertelendi.

NE OLMUŞTU?
9 Eylül 2015’te Kayseri - Ankara karayolunun 35. kilometresinde yol kenarında boş bir arazide yerde yatar halde ve üstü örtülü bir kişiyi gören vatandaşlar, örtüyü kaldırdı. Vatandaşlar, sırtından silahla vurulan, başı sert bir cisimle ezilmiş erkek cesediyle karşılaştı. Jandarmaya haber verilmesinin ardından olay yerinde yapılan incelemede cesedin 30 yaşındaki Mehmet Avcı’ya ait olduğu tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan A.H.Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: İHA