ANTALYASPOR'un 33 bin kişilik güneş enerjili yeni stadında ilk müsabakasını Beşiktaş'la oynayacak. Beşiktaş maçı öncesi kombine kartlı taraftar sayısı 12 bin, passolig kartlı seyirci sayısı da 30 bin 419'a ulaştı.
Antalyaspor'un pazartesi oynayacağı Beşiktaş maçı için Futbol Federasyonu yetkililerinin statta yaptığı incelemesinden sonra müsabakanını Antalya Stadı'nda oynanmasına onay verildi. Yeni stattaki e-bilet sistemi ile saha zeminindeki çim incelemesi sonrası gerçekleşen onay işlemiyle federasyon internet sitesinde Akdeniz Üniversitesi Stadyumu olarak belirtilen maçın oynanacağı stadın adı, Antalya Stadyumu olarak değiştirdi.
BİLET VE KOMBİNE SATIŞLARI
Federasyonun onay işlemlerinin ardından Antalyaspor-Beşiktaş maçının bilet satışları başladı. Maç biletleri VIP 750, batı tribünü üst, alt, orta 250, batı tribünü yan üst alt 200, doğu tribünü alt, üst 150, kale arkası 100 liradan pazartesi günü karşılaşmanın oynanacağı saate kadar satılacak.
Antalyaspor yönetimi tarafından sezon başında belirlenen indirimli kombine fiyat uygulamasının da geçerliliği uzatıldı. İndirim kampanyalı kombine fiyatları ise batı tribünü alt orta 1200, batı tribünü alt yan 800, doğu tribünü (maraton) 350, kale arkası tribünü 135 lira. Kombine satışlarında kredi kartına taksit olanağı da yer alıyor. Antalyaspor Kulübü logolu passolig kartı satışlarında son hafta artış yaşandı. Kırmızı beyazlı takıma ait passolig kartı satın alan taraftar sayısı 30 bin 419'a yükseldi. Kombine sahibi taraftar sayısı da 12 bini aştı.
İLK MAÇTA HEDEF 20 BİN TARAFTAR
Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, yeni statlarında ilk maçlarını pazartesi akşamı Beşiktaş'la oynayacak olmalarından mutluluk duyduklarını söyledi. Antalyaspor'un uzun yıllar yaşadığı stat sorununun artık son bulduğuna değinen Başkan Gencer, ilk maçta taraftarının yeni statlarının tribünlerini doldurmasını istedi. Başkan Gencer, taraftarının yeni statta takımlarına destek olmaları çağrısında bulundu.
ANTALYA ARENA ÖZELLİKLERİ
Meltem Mahallesi'ndeki 96 dönümlük arazide yapılan 33 bin kişilik stadyum tam daire şekliyle arena görünümüyle dikkati çekiyor. Türkiye'deki futbol sahalarından farklı bir özelliğe sahip stadın 16 bin metrekarelik çatısının 12 bin metrekarelik bölümünde, günde ortalama 7 bin 200 kilowatt/saat enerji üretimi yapılıyor. Stat Türkiye'de ilk, dünyada ise kapasitesiyle en fazla enerji üreten spor kompleksi özelliğine sahip. UEFA kriterlerine uygun hazırlanan statta 38 tane 20 kişilik, 4 grup, 1 de protokol locası yer alıyor. 8 bin metrekarelik ticari alan ile 1200 araçlık otoparkı bulunan stadın karşılıklı iki skorbordu bulunuyor. Taraftar için farklı yönlere giriş- çıkış alanı ayrılan statta, yüz tanımaya uygun kameraların da yer aldığı üst düzeyde güvenlik önlemleri mevcut.

FOTOĞRAF