AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, terörle mücadeleyle ilgili, "Şundan emin olun ki, o çukurlar kapatılıncaya kadar ya da o çukurlara kendileri gömülünceye kadar bu mücadele kararlı şekilde sürecek" dedi.
Gül, Şehitkamil Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Şehitkamil İlçesi Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran sonrası herkesin ülkenin geleceği açısından bir takım endişelere kapıldığını ve istikrarın önemine inanların 1 Kasım'da Türkiye'nin yönelimi ve gidişatı açısından AK Parti'ye mührü vurduğunu bildirdi.
7 Haziran'da AK Parti'nin tek başına iktidar olacak yeterli oyu alamayınca bazı partilerin iktidarı kurmak için çeşitli bloklar oluşturduğunu belirten Gül, "Alt alta geldiler, yan yana geldiler yine kuramadılar, üst üste geldiler yine kuramadılar. Çünkü blok dedikleri şey bu ülkede veya coğrafyada asla tutmadı. Netice itibariyle de hükümetler krizi oldu. Aslında bu da parlamenter sistemin sorunuydu. Bu sistem sorunun da çözülmesi lazım" dedi.
Üzerlerindeki görevin büyüklüğünden ve üzerlerindeki sorumluluğun bilincinde olduklarını anlatan Gül, tüm milletvekillerinin millete verdiği sözleri yerine getirmeye çalıştığına işaret etti.
Gül, Türkiye'de milletin başını öne eğdirmek için 7 Haziran sonrasında siyasi krizi fırsata çevirmek isteyenlerin, terörü hortlattığına belirterek, şöyle devam etti:
"22 Temmuz gününden itibaren bu ülkede terör üzerinden milleti vesayet altına almak isteyen içeride ve dışarıdaki hainlerin mücadelesini gördük. Ama o günden itibaren terör gerekçesiyle bu ülkeye diz çöktürmek isteyenlere asla fırsat tanımadık. Bugün her gün bir çukur kazanlar ve o çukurlara bombalar koyanlara karşı tüm güvenlik güçlerimiz mücadelesini sürdürüyor. Şundan emin olun ki, o çukurlar kapatılıncaya kadar ya da o çukurlara kendileri gömülünceye kadar bu mücadele kararlı şekilde sürecek. Bu ülkede Kürdün kanı üzerinden siyaset yapmak isteyenler var. Hükümetin yapmış olduğu mücadele, oradaki Kürt kardeşime değil, orada Kürt kardeşimi baskı altına alan ve tehdit eden teröristlere karşıdır."
''ETEK GİYDİRİP GEZDİRİRİZ AMA...''
Bazı kesimlerin çocuk ve barış söylemleriyle teröre hizmet ettiğini aktaran Gül, şunları ifade etti:
'Şimdi çıkmışlar 'çocuklar ölmesin', 'Barış olsun' diyorlar. Çocuklar ölmesin diyenler, çocukları ölüme gönderiyor. 13 yaşındaki çocuğu, 2 aylık bebeği öldürenler, sanki masummuş gibi çıkıp 'Çocuklar ölmesin' diyor. Bari alnındaki kanı sil de sonra çık çocuklar ölmesin de. Bunlar, bu kadar yüzsüz. Çocuklar ölmesin diyor ama küçücük çocuğun eline silah veriyor. Yahu o çocuğun elinde kitap olması lazım. Bölge halkına en büyük zulmü yapan anlayışı şiddetle kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız 'Dünyayı başlarına yıkacağız' dedi. Eş başkan bozuntusu da çıkmış 'bu lafı yediririz' diyor. Senin her gün Mecliste gerilla diye bağırdığın ve erkek diye gezinen teröristler, etek giyip geziyorlar. Bu ülkede vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı sokakta bulmadık, size de yedirmeyeceğiz. Size etek giydirip gezdiririz ama bu ülkeyi böldürmeyiz."
''AK PARTİ KÜRT SORUNUNU ÇÖZMÜŞTÜR''
Gül, Türkiye'nin Kürt'ü, Türk'ü ve diğer farklı milletleriyle birlik, beraberlik içerisinde güvenli ve huzurlu yarınlara ulaşmasını istediklerini dile getirdi.
Gül, AK Parti'nin birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu belirterek, 1990'lı yıllarda nasıl ki bölge halkının köylerini boşaltan derin devlet varsa bugün de şehirleri boşaltarak insanları göçe zorlayan bir terör örgütünün olduğuna dikkati çekti.
Türkiye'de bugün AK Parti'nin Kürt sorununu çözdüğünü vurgulayan Gül, "Kürt kardeşlerimizin her türlü hakları mevcuttur. Ama Türkiye'de şu an bir terör sorunu vardır. PKK sorunu ve PKK'ya yaslanarak siyaset yapan işbirlikçiler, maşalar sorunu vardır. İnşallah bunların da üstesinden geleceğiz" dedi.
Mecliste birlik ve beraberliği sağlamaya çalışırken, birilerinin sırtını terör örgütüne dayayarak siyaset yerine teröre işbirlikçilik yaptığına değinen Gül, tüm sorunların çözümünün Meclis olduğunu ancak Meclis yerine sırtını teröre dayayanlara hukuk devleti olarak hesap sorulacağını kaydetti.