MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde kavun üreticiliği yapan İsa Efe, kurduğu internet sitesinden sipariş alıp Türkiye'nin dört bir yanına Kırkağaç kavunu gönderiyor.
Kırkağaçlı üretici İsa Efe, babadan oğula uzun süredir kavun üreticiliği yaptıklarını söyleyerek ürünlerini daha fazla tüketiciye ulaştırmak için araştırma yaptığını ifade etti. www.kirkagackavunu.com.tr adıyla bir site kurduklarını belirten Efe, internet üzerinden yoğun sipariş aldıklarını kaydetti. Kırkağaç kavununun lezzetine dikkat çeken Efe, "Kırkağaç kavunu markası tescillendi. Kırkağaç kavununun barkod ve etiketli olarak paketinde Türkiye'nin her yerine ulaşmasını istedik. Müşterilerimiz tek tıkla lezzetli kavunlarımızı tüketebilecek, bunun için çalışmalarımızı tamamladık" dedi. Yaklaşık 1 ay önce bu hizmeti vermeye başladıklarını anlatan İsa Efe, günde yaklaşık 100 koliyi Türkiye'nin çeşitli noktalarına ulaştırdıklarını dile getirdi. İstanbul ya da Ankara'ya 1 gün içerisinde ürün gönderebildiklerini belirten Efe, Anadolu'daki pek çok ile ise 2 günde ulaştıklarını söyledi. Efe, Kırkağaç kavununun Avrupa'da da tanınması için sosyal medyayı kullandıklarını sözlerine ekledi.
Kırkağaç İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Melikşah Taşkın ise Kırkağaçlı girişimcilerin markalaşan kavunu daha rahat pazarladıklarını belirterek, "Bu siteyle Türkiye'nin her yerine patentli Kırkağaç kavunu sunma imkanı sağlandı. Tüketicilere bol bol Kırkağaç kavunu tüketmelerini öneriyorum" dedi.
Koliyle adrese teslim edilen kavunun 4 tanesi yaklaşık 15 kilo ağırlığında ve yaklaşık 40 TL olarak ücretlendiriliyor.

FOTOĞRAF